Gå direkt till innehåll

Nyhetsarkiv

Tulpanen är inte bara vacker att se på, den har också en spännande historia.

9 fascinerande fakta om tulpaner

Blomsterfrämjandet delar med sig av nio fascinerande fakta om tulpaner för att öka kunskapen om blomman. De berättar om tulpanens ursprung, dess popularitet under tulpanmanin i Europa, dess biologi, musikaliska påverkan, namn efter kändisar, doft, svensk odling och betydelsen av uttrycket "tulipanaros".

Inspiration till olika dukningar med tulpaner - från vardag till fest.

Tulpandukningar för alla tillfällen från vardag till fest

Blomsterfrämjandet ger 11 tips på innovativa och härliga dukningar med svenska tulpaner som bas. Dukningarna passar till olika tillfällen, från festliga till vardagliga. Tipsen inkluderar lekfulla, avslappnade och romantiska dukningar, bland annat med kombinationer av färger och olika inredningsdetaljer.

Så här kan det se ut när kronbladen viks ut. Foto: Christina Uhlin

Skapa ett nytt utseende med tulpaner: En steg-för-steg guide

Blomsterfrämjandet, Sveriges ledande organisation för att främja användningen av blommor och växter, tipsar om ett enkelt sätt för att förvandla utseendet på tulpanbuketten. Knepet är att vika ut kronbladen vilket ger tulpanerna ett helt nytt utseende. Skapa ett nytt utseende med tulpaner: En steg-för-steg guide

Satsa på lättskötta krukväxter 2024!

Gröna växter som inte kräver gröna fingrar

Har du inga gröna fingrar? Inga problem. Bara för att man misslyckats någon gång med sina gröna växter betyder det inte att man inte kan försöka igen! Läs på lite innan köpet och ta reda på vilka växter som passar just dig och dina förutsättningar för att lyckas med att få ditt hem att sjunga i gröna toner.

Välj svenskodlade tulpaner för bra hållbarhet och kvalitet. Foto: Christina Uhlin

100 inspirerande tulpanbuketter

Här har vi samlat över 100 olika buketter som du kan inspireras av! Det finns bukettförslag oavsett om du vill pigga upp en gråmulen måndag eller överraska någon med en bukett utöver det vanliga. Den 15 januari firar vi Tulpanens dag, en perfekt dag att ge sig själv eller någon man tycker om en bukett tulpaner!

Tulpanens dag firas den 15 januari

Skötselråd och tips inför Tulpanens dag den 15 januari

Tulpanens dag firas den 15 januari. Svenska tulpaner är populära och det finns svenska tulpanodlare från Malmö i söder till Sundsvall i norr. Här kommer sex tips inför dagen som inkluderar skötselråd och olika sätt att arrangera buketterna.

Genom olika kreativa idéer kan julstjärnor skapa en festlig stämning under julhelgen.

En stjärnspäckad jul

Julstjärnor är en viktig del av jultraditionen i Europa och de kan lysa upp rummen under den mörka vintern. De passar också bra som dekorationer på presenter och julgranar. Det finns olika sätt att dekorera med julstjärnor, som att dekorera apelsiner eller göra julgranspynt.

Att använda julstjärnan som snittblomma ger en ny twist på traditionen.

Julstjärnan som snittblomma - En ny twist på tradition

Att använda julstjärnan som snittblomma ger en ny twist på traditionen. Julstjärnan kan skapa imponerande arrangemang med sina rika färger. Genom att sköta den på rätt sätt kan den hålla i två veckor. Julstjärnan kan också användas i granen för att ge en modern touch till juldekorationerna.

Hej tulpanälskare! Välkommen att besöka oss på Formex den 16-18 januari 2024.

PRESSINBJUDAN: Tulpaner på Formex - en upplevelse för alla sinnen!

Vårkänslor, energiflöden, färgklickar och kanske lite doft - vi bjuder på Formex garanterat blommigaste upplevelse. Installationen finns på entrétorget under hela mässan som pågår 16-18 januari 2024. Klockan 16.00 den 16 januari finns vi på plats med bubblande dryck och krispiga tulpaner för att träffa dig. Kom förbi och säg hej och kliv in i vår fantasivärld! Välkommen! Malin & Erika

Visa mer