Gå direkt till innehåll
Att använda julstjärnan som snittblomma ger en ny twist på traditionen.
Att använda julstjärnan som snittblomma ger en ny twist på traditionen.

Pressmeddelande -

Julstjärnan som snittblomma - En ny twist på tradition


Att använda julstjärnan som snittblomma är ett fantastiskt sätt att behålla tradition men på ett nytt sätt. Denna stjärnformade växt är inte bara en symbol för julen utan är också en mångsidig och vacker blomma att skapa imponerande arrangemang med.

Julstjärnans rika färger - från klassiskt rött till vitt, rosa och till och med flerfärgat. Med rätt skötsel kan julstjärnan som snittblomma stå i två veckor. Hemligheten är att när stjälken snittas ska den direkt stoppas ner i 60 gradigt vatten i några sekunder (för att sluta blöda) och sedan sättas ner i kallt vatten.

Att använda julstjärnan som snittblomma öppnar upp en värld av kreativa möjligheter. Den kan användas i en enkel vas för en minimalistisk look, eller arrangeras tillsammans med andra vinterblommor och gröna blad för att skapa en mer dramatisk effekt.

Julstjärnor i granen

Att sätta julstjärnor i granen är inte bara ett sätt att hylla traditioner utan också ett sätt att införa en modern twist på juldekorationer. Införskaffa provrör, tunn ståltråd och julstjärnor. Fyll provrören med vatten och fäst dem utspritt i granen. Snitta julstjärnan och sätt dem i provrören.

Duka med många julstjärnor: Skapa ett elegant och sofistikerat arrangemang genom placera ut flera små vaser mitt på bordet och sätt en blomma i varje. Antingen i samma färgton eller blanda. Alla vaser i grupp skapar ett enhetligt och stilrent arrangemang. Skapa dimension genom att variera höjden på dina julstjärnor och lägga till några längre stjälkar. Detta ger inte bara volym åt arrangemanget utan gör det också intressant att betrakta från olika vinklar.

Mix av texturer och vackra kontraster: Kombinera julstjärnor med andra snittblommor och gröna växter för att skapa en intressant mix av texturer. Lägg till några grenar av gran, eukalyptus eller mistel för att ge arrangemanget en naturlig och levande känsla. Skapa kontraster i ditt arrangemang genom att para ihop julstjärnans intensiva färg med neutrala toner som vita eller cremefärgade amaryllis. Detta ger en subtil men effektfull visuell balans.Smycka en grön krans: Tänk utanför traditionella vaser och placera julstjärnorna i provrör nedstuckna i en grön krans av mossa eller barrkvistar. Sätt även i ljus för en personlig advensljusstake. Lägg kransen på en bricka mitt på bordet. Detta ger en fantastisk bordsdekoration.

Låt din kreativitet flöda!

Foto: Erica Wessman

För mer information och inspiration om julstjärnor, besök

www.starsforeurope.com/se/ eller www.blomsterframjandet.se

Här hittar du också bilder för gratis nedladdning. Användning av text och bilder är gratis vid omnämnande av Blomsterfrämjandet/Stars for Europe.

Stars for Europe (SfE) är marknadsföringsinitiativet från de europeiska julstjärneodlarna Dümmen Orange, Selecta One, Beekenkamp Plants och Syngenta Flowers. Initiativet grundades år 2000 med syftet att främja och säkra en långsiktig försäljning av julstjärnor i Europa. SfE-verksamhet finns för närvarande i 22 europeiska länder. Från 2021 till 2024 stöds marknadsföringsaktiviteter av EU som en del av kampanjen "Stars unite Europe" i sju länder: Frankrike, Tyskland, Italien, Nederländerna, Polen, Sverige och Spanien.

Ämnen

Kategorier


Blomsterfrämjandet är branschorganisationen med uppdraget att sprida information och inspiration om svenskproducerade blommor.

Vår vision är svensk blomsterglädje i varje hem.

Kontakter

Malin Hidesäter

Malin Hidesäter

Presskontakt Projektledare Blomsterfrämjandet och Tulpankampanjen 073-6585818