Gå direkt till innehåll
Inspiration till olika dukningar med tulpaner - från vardag till fest.
Inspiration till olika dukningar med tulpaner - från vardag till fest.

Pressmeddelande -

Tulpandukningar för alla tillfällen från vardag till fest

Behöver du inspiration? Blomsterfrämjandet bjuder här på 11 tips på innovativa och härliga dukningar, alla med svenska tulpaner som bas. Genom att använda tulpaner i olika färgnyanser och tillsammans med andra inredningsdetaljer kan du skapa många olika stilar. Oavsett om det är en intim middag, en festlig tillställning eller en avslappnad brunch, finns det en dukning som passar.

Till varje dukning finns minst en bild.

1. Lekfullt

Färg, loppisfynd och udda kombinationer präglar den här lekfulla dukningen. Tulpaner i varierande färgnyanser är placerade i olikfärgade vaser på en mönstrad duk. På bordet finns också en kitschig porslinsfigur och färgglatt porslin i form av blommor. Stearinljus med smileys på fullbordar dukningen. Dukningen är avslappnad och överraskande, och tar fram det lekfulla i oss.

En färgboost i vintermörkret!


2. Soffhäng

Ibland är det så skönt att bara landa i soffan. Speciellt efter en lång arbetsdag eller ett tufft träningspass. Och vem säger att det bara är matbordet som måste dukas fint? Här har vi dukat vardagsrumsbordet med gula och röda tulpaner i vaser i olika storlekar. Genom att förstärka intrycket med annat pynt som går ton i ton fås en harmonisk stämning i rummet.

Tulpaner som går ton i ton med övrig inredning ger ett sobert intryck!


3. Arbetsmyran

Säg dukning och många tänker automatiskt på matbordet. Men ganska många intar sin lunch, fika och kanske till och med middag vid skrivbordet. Så varför inte duka lite trevligare även vid arbetsplatsen? En enkel vas med tulpaner som matchar din arbetsplats både piggar upp och ger energi, samt sätter guldkant på måltiden om den intas här.

Gult ger energi i väntan på solljuset!


4. Utan vas

En modern och snygg dukning utan vas! Be antingen floristen i butiken att binda buketten hårt eller gör det själv när du kommer hem. Skär sedan av stjälkarna med en vass kniv så att snittet blir helt rakt och ställ därefter buketten på ett fat eller en vid skål. Tänk på att du kan behöva fylla på med vatten relativt ofta!

Modernt och snyggt!5. Välkomna våren

Blanda dina tulpaner med andra vårblommor som snödroppar, hyacinter och minipåskliljor. Eftersom många vårblommor är betydligt mindre och skirare än tulpaner är det en fördel att de får stå för sig själva i små vaser vid sidan av tulpanbuketten. Genom att placera allt på en bricka ges ett samlat intryck.

Äntligen vår!


6. Kärleksbrickan

Vem vill inte bli uppvaktad med frukost på sängen på Alla hjärtans dag? Eller vilken annan dag som helst för den delen! Den här brickan är fylld av kärlek i form av en god frukost och en bukett tulpaner i kärlekens färger. Den sanne romantikern kan strö några pappershjärtan över för extra effekt.

En frukost för att visa omtanke och kärlek!


7. Inspireras av fälten

En dukning med inspiration av blomstrande tulpanfält. Färgerna på tulpanbuketten går i gult, rosa och rött medan dukningen är lite mer dämpad i mjuka toner av lila, aprikos och gul pastell. Svårt att efterlikna tulpanfälten i Sverige den här årstiden, men ett gulmålat kök kan också fungera som kuliss!

En dukning direkt från tulpanfälten!8. En kombination av stilrent och färgglatt

Vaser i stilrena mönster blandas med tulpaner i allsköns färger. Modernt och snyggt. En bordsskiva i trä lugnar ner dukningen.

Keramik och tulpaner passar bra tillsammans!


9. Ernst Kirschsteiger-stil

Vem beundrar inte inredningsgurun Ernst Kirschsteiger? Ernst tycker att tulpaner är väldigt fina i olika typer av glasvaser och vi kan bara hålla med. Svårare än så här behöver det inte vara! Tulpaner och vaser i glas gifter sig oerhört bra. Kom ihåg att diska vasen ordentligt innan så att den är ren och fräsch!

Glasvaser och tulpaner är en klassiker som alltid fungerar!


10. Tulpaner i ängsvas

Klongs ängsvas är en klassiker. Det är lyxigt att få använda originalet men det finns numera en mängd likande modeller som fungerar lika bra. Det går också utmärkt att ta en låg glasvas och fylla med hönsnät, funktionen blir den samma. Nämligen att tulpanerna hålls på plats och att det går att göra en fyllig bukett väldigt enkelt.

Ljust och fräscht går alltid hem!11. I en klotformad vas

Korta tulpaner kan med fördel placeras i en rund vas. Här tillsammans med en kvist av murgröna samt blåbärsris. Servetter ton i ton.

Redo för finmiddag!


Tycker du om våra dukningar? Besök vår hemsida för att lära dig mer och låt oss inspirera dig hur du kan använda tulpaner!

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Blomsterfrämjandet är branschorganisationen med uppdraget att sprida information och inspiration om svenskproducerade blommor.

Vår vision är svensk tulpanglädje i varje hem.


Kontakter

Malin Hidesäter

Malin Hidesäter

Presskontakt Projektledare Blomsterfrämjandet och Tulpankampanjen 073-6585818
Erika Wallin

Erika Wallin

Presskontakt Projektledare Tulpankampanjen 0708-69 05 67 Tulpanguiden

Relaterat innehåll