Gå direkt till innehåll
2024 års bröllopstrender har svenska tulpaner i brudbuketten
2024 års bröllopstrender har svenska tulpaner i brudbuketten

Pressmeddelande -

2024 års bröllopstrender


På jakt efter den perfekta brudbuketten? Blomsterfrämjandet tipsar om svenska tulpaner till brudbuketten.

Med tulpanernas elegans, krispighet och tidiga vårkänsla är de ett logiskt val för brudpar som vill ha en unik touch på sin dag. Genom att använda svenska tulpaner får man inte bara en vacker brudbukett, man har också möjlighet att välja lokalt odlade blommor även under vinter och tidig vår.

Malin Hidesäter, stylist och trendanalytiker för Elmia Garden, säger: 'Tulpaner är en fantastisk blomma som ger en fräsch och livlig touch till brudbuketten. Att använda svenska tulpaner ger inte bara en unik känsla, det är också ett hållbart val som bidrar till vår inhemska blomsterodling. En av vårens trender är pastell och till det passar tulpaner perfekt'.

Blomsterfrämjandet uppmanar bröllopsplanerare att utforska detta alternativ för att skapa minnesvärda och unika brudbuketter. Det finns ett stort utbud av färger att välja mellan, vilket garanterar att floristen kan skapa en bukett som matchar parets personlighet och bröllopsstil perfekt.

Här presenteras tre olika stilar att inspireras av.

Bröllop i sval pastell

Tulpaner i ljuva toner av ljust gult, lila och vitt tillsammans med silvrig eucalyptus ger en underbar krispig bukett som passar perfekt till vinterns och vårens tidiga bröllop.

Buketten står stadigt och kan placeras på en bricka, bord eller varför inte på en stol? Band i matchande turkosblå färgnyans.

Lycklig brud med ljuvt blå klänning och silvrig väska som passar utmärkt med tulpanbuketten.


Samma färgnyanser som på föregående bilder men en lösare binding ger buketten ett luftigare och mer busigt intryck.

En ljusblå fluga tillsammans med minibukett på kavajkragen. Den vita tulpanen är masserad för ökad effekt. Det innebär att kronbladen försiktigt har viks ut så att tulpanen får ett lätt överblommat uttryck.

Dukningen går i samma stil som brudbuketten med tulpaner, eucalyptus och pastellfärgade detaljer i form av band och tallrikar. Duk i klassiskt linne.

Redo för bröllop.


Rosaskimrande bröllop

Rosa är en färg som många förknippar med kärlek. Vi förstår varför! Dekorationer i rosa med matchande tulpaner är oemotståndligt.

Dekorera med tulpaner i nyanser av rosa, vitt och gult. Gräddvita band och vita krukor ger ett mjukt intryck och framhäver tulpanernas elegans.

För den moderna mannen är en rosa kavaj i linne ett modigt val och så flott tillsammans med tulpaner i vårens färger.

Bedårande brud i vackert rosa klänning i samma nyans som de rosa tulpanerna i buketten.

Den givna dekorationen på bröllopstårtan: tulpaner

Klassiskt vitt

Vita tulpaner är det självklara valet för brudpar som väljer det klassiskt vita. Vita tulpaner är fina som bas i blandbuketter men fungerar också ypperligt att använda solitärt.

Vacker brud i klassiskt vitt. Tulpaner med lite längre stjälkar ger liv och volym till buketten.

Ett vitt band och silvrig eucalyptus förstärker det sobra intrycket.

Trendfärger 2024

En av trenderna hos Elmia Garden heter Dream Garden. Stilen i den här trenden går åt det mer moderna hållet men utan att förlora den drömlika och magiska känslan. Färgskalan är mjuk pastell med enstaka inslag av starka färger. Även vitt finns med som ett naturligt inslag.

Elmia Garden färgkarta

Tulpaner till bröllop rekommenderas främst från jul till påsk då huvudsäsongen för svenska tulpaner äger rum.

För information om att använda svenska tulpaner till brudbuketten och inspirerande bröllopstrender, kontakta Erika Wallin eller Malin Hidesäter.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Blomsterfrämjandet är branschorganisationen med uppdraget att sprida information och inspiration om svenskproducerade blommor.

Vår vision är svensk blomsterglädje i varje hem.

Kontakter

Erika Wallin

Erika Wallin

Presskontakt Projektledare Tulpankampanjen 0708-69 05 67 Tulpanguiden
Malin Hidesäter

Malin Hidesäter

Presskontakt Projektledare Blomsterfrämjandet och Tulpankampanjen 073-6585818

Relaterat innehåll