Gå direkt till innehåll
Hortonom Johan Fogelberg ger dig dina bästa tips om hur du lyckas med din julstjärna.
Hortonom Johan Fogelberg ger dig dina bästa tips om hur du lyckas med din julstjärna.

Blogginlägg -

Bli en stjärna på stjärnor. Hortonom Johans bästa tips!

Hortonom Johans bästa tips för en blomstrande julstjärnetid!

1) Julstjärnan härstammar från Mexiko och tycker om värme. Välj därför julstjärnor som exponeras en bit in i butiken där de är skyddade från drag och kyla.

2) Välj en julstjärna med frodigt gröna blad och klara färger på högbladen (högblad är de blad som har färg). Slå in julstjärnan i papper. Några lager tidningspapper fungerar fint. Lämna den inte i bilen medan du gör andra ärenden. Julstjärnor tycker inte om snabba temperaturväxlingar eller att bli utsatta för kyla. När du kommer hem kan du låta din julstjärna stå kvar i emballaget en lite stund för att acklimatisera sig.

3) Placera din julstjärna på en ljus plats. Ibland står det att julstjärnor inte ska utsättas för direkt solljus, men det är ingen risk i Sverige då vinterljuset är mycket svagt.

4) Julstjärnor ska vattnas sparsamt men regelbundet. I odlingen vattnas de underifrån, så om du vill kan du fortsätta med det genom att hälla lite vatten i ytterkrukan eller på fatet. Alternativt vattnar du direkt på jorden. Julstjärnan tycker inte om att stå med ”blöta fötter”.

Lycka till!

Ämnen

Kontakter

Malin Hidesäter

Malin Hidesäter

Presskontakt Projektledare Blomsterfrämjandet och Tulpankampanjen 073-6585818