Gå direkt till innehåll
Genom olika kreativa idéer kan julstjärnor skapa en festlig stämning under julhelgen.
Genom olika kreativa idéer kan julstjärnor skapa en festlig stämning under julhelgen.

Pressmeddelande -

En stjärnspäckad jul


Hur julstjärnor skapar magi

Vad vore julen utan julstjärnan? Sedan mitten av förra seklet har denna inomhusväxt med sina stjärnformade högblad varit en naturlig del av jultraditionen i Europa. Som krukväxt eller snittblomma lyser julstjärnor upp rummen under den mörka årstiden. Tack vare deras varierande färger och former passar de utan problem in i alla inredningsstilar.


Familjehögtid i ett julstjärneparadis


Juletid är ofta en högtid. Festliga godsaker, levande ljus, julgran och julstjärnor ger en härlig stämning och fyller många med glädje. I klassiskt rött kan denna vinterblommande växt förvandla vilken inredning som helst till ett juligt vinterland.

Med sina vackra högblad sprider julstjärnorna massor av julglädje. De ger en välkomnande atmosfär och skapar den perfekta miljön för mysiga dagar med familjen.

Att dekorera apelsiner med kryddnejlikor är vanligt i många länder och sprider en stämningsfull doft. Många barn älskar att dekorera apelsinerna och låter fantasin flöda.

Presentinslagning med julstjärnor



När det kommer till en present är inslagningen nästan lika viktig som innehållet. Julstjärnor som snitt och tallkvistar är idealiska för att dekorera julklappar. Lägg till ett originellt ren ansikte gjort av träpinnar och det blir den perfekta presentdekorationen!

Till denna roliga gör-det-själv-idé behöver du platta träpinnar/glasspinnar, röda filtbollar, självhäftande rullögon och en limpistol.

Så här gör du: För ett ren ansikte limmar du ihop två pinnar i ena änden så att de bildar en spetsig vinkel. Placera den tredje pinnen tvärs över de två första pinnarna så att ändarna på varje pinne sticker ut ca 1-2 cm. Dessa representerar renarnas öron och horn. Som näsa, limmas den röda filtbollen på den spetsiga vinkeln och ögonen längre upp på träpinnarna. Färdigt! Avsluta med presentsnöre för ett perfekt paket. Tips: Direkt efter att du har snittat julstjärnorna, doppa de avskurna ändarna snabbt i varmt vatten (ca 60°C) och sedan direkt i kallt vatten. Linda änden av stjälken med blomtejp eller sätt den i ett provrör fyllt med vatten och fäst den på paketet.

Julgranspynt av julstjärnor



En pyntad julgran är den typiska symbolen för jul och den har en magisk attraktion, inte bara för barn. Utskurna julstjärnor blir underbara julgransdekorationer. Tillsammans med stjärnor, julgranskulor och annat pynt får de julgranen att stråla av högtidlig prakt.

Tips: Placera snittade julstjärnor i julgranskulor med locket borttaget, fyll med vatten och häng sedan upp i granen. De kommer att hålla sig fina i upp till två veckor. Direkt efter du snittat dem, doppa först stjälken i varmt vatten (ca 60°C) i några sekunder och sedan i kallt vatten.

Julgranskulor med snittade julstjärnor passar utmärkt med hemgjorda naturliga dekorationer som tex dessa julgranshängare gjorda av pinnar. De går supersnabbt att göra. Du behöver bara korta pinnar, sax, olika dekorationsband och garn att hänga dem med. Tricket är att knyta allt längre band runt pinnen uppifrån och ned så att de ser ut som små julgranar.

Dekorera ditt hem med julstjärnor

Julklapparna under granen väntas på att delas ut, samtidigt som även stora och små julstjärnor skapar en festlig stämning. Om dessa växter ser eleganta, klassiska eller till och med retro ut beror på kärlet de sätts i. Tack vare julstjärnans mångsidighet och mångfald passar julstjärnorna in i alla miljöer och alla inredningsstilar.

För mer information och idéer om julstjärnor, besök www.starsforeurope.com/se/

Stars for Europe

Stars for Europe (SfE) är marknadsföringsinitiativet från de europeiska julstjärneodlarna Dümmen Orange, Selecta One, Beekenkamp Plants och Syngenta Flowers. Initiativet grundades år 2000 med syftet att främja och säkra en långsiktig försäljning av julstjärnor i Europa. SfE-verksamhet finns för närvarande i 22 europeiska länder. Från 2021 till 2024 stöds marknadsföringsaktiviteter av EU som en del av kampanjen "Stars unite Europe" i sju länder: Frankrike, Tyskland, Italien, Nederländerna, Polen, Sverige och Spanien.

Bilderna är kostnadsfria att använda under förutsättning att bilden har byline "Stars for Europe". Skicka gärna en kopia.

Presskontakt:

Malin Hidesäter malin@blomsterframjandet.se
Jenny Ivarsson jenny@baskern.se
www.blomsterframjandet.se


Ämnen

Kategorier


Blomsterfrämjandet är branschorganisationen med uppdraget att sprida information och inspiration om svenskproducerade blommor.

Vår vision är svensk blomsterglädje i varje hem.

Kontakter

Malin Hidesäter

Malin Hidesäter

Presskontakt Projektledare Blomsterfrämjandet och Tulpankampanjen 073-6585818

Relaterat innehåll