Gå direkt till innehåll
Klipp av överblommade stänglar så främjas ny knoppsättning.
Klipp av överblommade stänglar så främjas ny knoppsättning.

Pressmeddelande -

Så här får du dina pelargoner att hålla sig fina - även om du inte har gröna fingrar


Pelargoner är tacksamma växter. De växer snabbt, blommar rikligt, är tåliga och håller länge.

Hemligheten bakom välmående pelargoner är ett soligt läge, vatten och mycket näring. Om du uppfyller de tre kraven kommer de att belöna dig med en otrolig växtkraft från vår till höst. Här delar vi med oss av några tips som gör det enkelt att lyckas.

Självvattnande krukor

Pelargoner älskar sol och värme och även om de tål korta perioder utan vatten tack vara sin förmåga att samla vatten i sina stjälkar och i bladen, behöver de vattnas regelbundet för att växa rikligt och producera mycket blommor. Använd självvattnande krukor eller droppbevattning. Eller en petflaska som man fyller med vatten och vänder upp och ner och trycker ner i jorden. Inte så snyggt men ska man ändå vara borta på en resa spelar det ingen roll.

För att pelargonerna ska kunna blomma om och om igen behöver de näring. Om man planterar dem i en välgödslad jord kan man vänta några veckor innan man tillsätter blomsternäring. Sedan kan man gödsla med långtidsverkande näring. Det går även bra att ge flytande näring varje gång man vattnar.

Om du knipsar av överblommade stänglar kommer pelargonerna att blomma rikligare. Vill man slippa det kan man köpa sorter som släpper vissna blommor av sig själv. Dessa sorter är idealiska för balkonglådor och amplar.

  Fler tips och idéer om pelargoner hittar du på Blomsterfrämjandets och Pelargonium for Europes hemsidor.

  www.blomsterframjandet.se

  Pelargonium for Europe

  Pelargonium for Europe är ett marknadsföringsinitiativ som grundades av de europeiska pelargonförädlarna Dümmen Orange, Elsner PAC, Florensis / P. van der Haak Handelskwekerij, Geranien Endisch, Selecta one och Syngenta Flowers.

  Blomsterfrämjandet ansvarar för Pelargonium for Europes aktiviteter i Sverige.


  https://www.pelargoniumforeurope.com/sv/

  Relaterade länkar

  Ämnen


  Blomsterfrämjandet är branschorganisationen med uppdraget att sprida information och inspiration om svenskproducerade blommor.

  Vår vision är svensk blomsterglädje i varje hem.

  Kontakter

  Malin Hidesäter

  Malin Hidesäter

  Presskontakt Projektledare Blomsterfrämjandet och Tulpankampanjen 073-6585818
  Ulrika Grönlund

  Ulrika Grönlund

  Presskontakt Projektledare Blomsterfrämjandet 073-9148300

  Relaterat innehåll