Gå direkt till innehåll
Under 2022 har Blomsterfrämjandet ett samarbete med Simon Olsson som älskar att skapa med tulpaner.
Under 2022 har Blomsterfrämjandet ett samarbete med Simon Olsson som älskar att skapa med tulpaner.

Pressmeddelande -

Om att välja glädje

Under 2022 har Blomsterfrämjandet ett samarbete med Simon Olsson, för många kanske mer känd som instagramprofilen simonolsson.officiell. Simon beskriver sig själv som en regnbågsfärgad 23-årig herre som älskar hus och att renovera. Hans profil flödar av sköna bilder från renovering, trädgård och härliga inredningsprojekt.

Blomsterfrämjandet har träffat Simon över en kaffe och pratat växter, livsglädje och inte minst tulpaner. Under vårvintern kommer ni att få se mer av Simons härliga kreationer och läsa om hans tips om tulpaner. Ta del av vårt samtal och lära känna mannen bakom årets tulpanbilder.

Simon svarar på 5 frågor

Vem är du?

Jag är en väldigt spontan person som ser varje dag som ett nytt äventyr. Jag tänker mig livet som en film och att jag är min egen scenograf. En film behöver många olika ingredienser och rekvisitan är en viktig del. Tulpaner är vackra och utgör en del av tillvaron, de är min rekvisita nu. Jag är en äkta hus- och renoveringsnörd. Hittills har jag renoverat 2 lägenheter och 1 hus. Nu är jag inne på mitt andra husprojekt och jag älskar att bevara gammal kulturhistoria. Att vara kreativ och skapa spännande inredning med secondhand-fynd är en annan passion. 


Vilket förhållande har du till tulpanen?

Tidigare var växtlighet överhuvudtaget för mig något som skulle vara fint. Det är det till viss del fortfarande, men i samband med att jag köpte mitt förra hus kom jag i kontakt med Trädgårdsgänget. Det är en samling personer som är galna i trädgårdar och växter, och jag tog nybörjarens roll i gänget. En ny värld öppnades för mig och jag har lärt mig så otroligt mycket om växter. Tulpanen för mig är just nu en mångfald av spännande lökar!


Vi som träffar dig får ofta ta del av ditt smittsamma leende och värmande ord. Hur lyckas du alltid vara så himla glad och positiv?

Testa att börja veckan med att dra ner mungiporna, bemöta dina medmänniskor med en sur min och klaga över att det är måndag. Testa sedan att dra upp mungiporna, le mot dina medmänniskor och glädjas över att det är måndag. Testa att ÄLSKA måndagar. Känn skillnaden, så förstår du!

Har du något mål för 2022?

Några nyårslöften har jag aldrig men jag har faktiskt ett mission för 2022. Det är att ständigt våga utmana mig själv. Det kan vara allt ifrån att bestämma mig för att inleda ett samtal med tjejen i kassan till att välja bort ett tryggt och säkert jobb för nya spännande äventyr.

Vill du dela med dig av ett tulpantips?

Jag tycker att det är fint att försöka synka ihop buketten med den stil som man har hemma. Själv älskar jag att blanda olika färger och sorter. Jag väljer gärna bort den klassiska glasvasen till förmån för spännande loppiskrukor. Här har jag till exempel valt en urna med olika mönster och mättade färgtoner. Det gifter sig fint till tulpaner i olika nyanser. Den som är lite försiktigare kan välja en enfärgad kruka, som den här i grönt, den ger ett lugnare intryck, men ändå varmt och ombonat. Om krukan är för djup är ett tips att lägga en sten i botten alternativt knyckla ihop lite hönsnät för bättre stabilitet. Kolla också innan så att krukan är tät. Om den läcker är ett tips att ställa en glasvas eller glasburk inne i krukan.


Lycka till! 

Håll utkik efter nästa utskick om Simon. Där kommer han att dela med sig av fina dukningstips!

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Blomsterfrämjandet är branschorganisationen med uppdraget att sprida information och inspiration om svenskproducerade blommor.

Vår vision är svensk blomsterglädje i varje hem.

Presskontakt

Malin Hidesäter

Malin Hidesäter

Presskontakt Projektledare Blomsterfrämjandet och Tulpankampanjen 073-6585818
Erika Wallin

Erika Wallin

Presskontakt Projektledare Tulpankampanjen 0708-69 05 67 Tulpanguiden

Relaterat innehåll