Gå direkt till innehåll
En färgstark vårdukning med tulpaner och nejlikor, båda i stadiet att snart slå ut - precis som allt i våra trädgårdar och i vår natur. Foto: Simon Olsson
En färgstark vårdukning med tulpaner och nejlikor, båda i stadiet att snart slå ut - precis som allt i våra trädgårdar och i vår natur. Foto: Simon Olsson

Pressmeddelande -

En hyllning till kvinnor och våren

Trots den mörka tid vi lever i så finns det ljusglimtar i tillvaron. Vårljuset är här, och naturen förbereder sig på att vakna efter vinterns vila. Fortfarande är nätterna kalla och på många ställen i vårt avlånga land ligger snön ännu kvar. Men när fåglarna kvittrar och snödroppar och krokus tittar upp längs husväggen vet man att våren har kommit, och med den hoppet om ljusare tider. Med inspiration av blommor, färg och våren skickar Simon Olsson en hyllning till alla kvinnor och bjuder också på ett färgglatt dukningstips.

Hylla kvinnorna i ditt liv

I morgon, den 8 mars är det internationella kvinnodagen. Initialt var den internationella kvinnodagen en socialistisk kampdag, med fokus på kvinnors rättigheter och brist på jämställdhet. I dag har internationella kvinnodagen i många länder mist sin politiska innebörd och mer blivit en dag då kvinnor uppmärksammas och hyllas, likt mors dag eller alla hjärtans dag. Om och hur man vill fira dagen är naturligtvis upp till var och en. Att uppmärksamma orättvisor och hylla någon med blommor behöver inte vara en motsättning, det går fint att göra både och.


När Simon skapar en bukett till internationella kvinnodagen gör han precis som han brukar: letar på loppisar efter lämpliga tillbehör. 

-Passande nog så fann jag en rustik urna på loppis för en tid sedan, handgjord, från en keramiker som i mina ögon är klockren till dagen. En favorit här hemma, och det är även ni kvinnor, säger Simon. 

De här orden skickar Simon med till alla kvinnor, inför morgondagen, och även alla andra dagar. 

Tänk vad ni inspirerar och tänk så mycket ni får vara med om.
Jag inspireras, och berättar just det för mina väninnor jämnt och
ständigt. Er kropp bär våra barn, våra kommande generationer, er
kropp får vara med om stort som smått som vi män får vara utan. Ni
kvinnor får ännu idag, 2022 vara med om saker och ting som inte är jämställt,
samt hålla ett extra öga öppet för alla dessa män som inte
kan hålla sina fingrar borta. I mina ögon är det läskigt att det är
så, idag, 2022!

Vad vore vi utan er, kvinnor? INGET! ...ni är guld värda, glöm för
tusan inte det!
....och tillsammans med kommande generationer så hoppas jag att vi skall hjälpas åt 
till
ett mer jämställt samhälle, där alla skall kunna accepteras, alla
skall kunna gå ut säkert vilken tidpunkt på dygnet det än är, oavsett
kön och bakgrund. Att alla skall få samma möjligheter i lön och
förmåner och ja, listan kan göras lång!

Mot en ljusare framtid!

Dukning med loppisfynd

Simon tycker mycket om att duka och fixa. Allt i den här dukningen är inköpt på loppis och därför en unik kombination. Blommiga stilleben på väggen bidrar med färg och värme medan den ljusa linneduken och de fint vikta servetterna i samma ton ger en lugn bas till de färgglada blommorna. 


Simon har valt svenska tulpaner ihop med nejlikor, båda i stadiet att snart slå ut ordentligt - precis som allt i våra trädgårdar och i vår natur. Knoppar som vill slå sig fria och blomma ut!


Den lite större buketten är placerad i en vas där tulpanerna får utrymme att bre ut sig.


Simon har satt en tulpan tillsammans med en nejlika i små glasflaskor vilket ger ett fint komplement till den större buketten. Dessutom har han vikt servetterna så att det blir ett perfekt utrymme att placera ett par blommor i dess mitt. 

Relaterade länkar

Ämnen


Blomsterfrämjandet är branschorganisationen med uppdraget att sprida information och inspiration om svenskproducerade blommor.

Vår vision är svensk blomsterglädje i varje hem.

Kontakter

Erika Wallin

Erika Wallin

Presskontakt Projektledare Tulpankampanjen 0708-69 05 67 Tulpanguiden
Malin Hidesäter

Malin Hidesäter

Presskontakt Projektledare Blomsterfrämjandet och Tulpankampanjen 073-6585818

Relaterat innehåll