Gå direkt till innehåll
Duka festligt på ett enkelt sätt. Vi ger dig 3 tips på arrangemang perfekta till jul och nyår.
Duka festligt på ett enkelt sätt. Vi ger dig 3 tips på arrangemang perfekta till jul och nyår.

Pressmeddelande -

Juldekorationer för minimalisten


Enkla dekorationer med julstjärnor

Vid juletid är vi lite mer vana med lite mer påkostade dekorationer och arrangemang med glitter, guld och silver. En del kan tycka det är pråligt, andra inte. Däremot behöver inte enkla arrangemang vara mindre festliga. Med bara några väl utvalda detaljer och växter kan alla dukningar bli lika festliga. Arrangemang med vita och cremefärgade julstjärnor för dem som vill ha lite mer återhållsamt men ändå moderna juldekorationer.


Less is more: enkla idéer för en festlig dukning

Enkla glasbehållare med vita och cremefärgade julstjärnor på snitt, torkad lunaria och prydnadsgräs förvandlar omedelbart ett bord till en festlig dukning i japansk stil. Begränsade tillbehör skapar en enkel elegans.




En julstjärna på varje tallrik ger ett varmt välkomnande till gästerna. Tips: Efter att du snittat julstjärnan kan du linda julstjärnans stjälk med grön floratejp eller lägga den i ett rör fyllt med vatten.
Enkelt och lätt att göra.



Denna smakfulla krans av vita julstjärnor, torkad vallmo, lärk grenar och lunaria är både elegant och naturlig. Med lite skicklighet och rätt material, kan du göra den själv. Du behöver två olika stora kransar av halm, grillspett i trä, floratejp, torkade vattenhyacintblad, stift, ljushållare och blockljus, samt en lämplig kruka, och något att placera den på.

Så här gör du hur:

Steg 1: Placera mindre halm krans ovanpå den större och sätt ihop båda kransarna tillsammans med träspett, sedan binder du runt med floratejp tills kransen är täckt. 



Steg 2: Blötlägg vattenhyacintbladen, de lindas sen runt den dubbla kransen som är täckt med floratejp. Nåla fast hyacintbladen med stift.









Steg 3: Placera krukan i mitten av kransen och plantera i en julstjärna, eller fler beroende på storlek. Slutligen, fäst ljusstakar och ljus och dekorera den yttre kanten av kransen med torkad vallmo, lärk grenar och lunaria. Klart!

Basen i detta arrangemang nedan är en modern metall ljusstake, som förvandlats till ett minimalistisk alternativ till den klassiska adventskransen. Cremefärgade julstjärnor och eukalyptus stjälkar är det enda som behövs. De avskurna julstjärnorna placeras i blomrör fyllda med vatten och göms bakom de cremefärgade högbladen.

Allt som återstår av den klassiska adventskransen är de fyra ljusen. Här har det placerats värmeljus i fyra glasburkar och dekorerats  med snittade vita julstjärnor och kvistar av eukalyptus. Små trähjärtan med siffrorna 1 till 4 fästs på eukalyptuskvistarna med ett enkelt snöre. En symbol för de fyra söndagarna i advent.
För att få längre livslängd på dina julstjärnor gör du så här:

Snittade julstjärnor håller sig fräscha upp till två veckor om du doppar den avskurna julstjärnans stjälk i varmt vatten (ca 60 grader) i några sekunder, för att sedan placeras i kallt vatten. 

Tänk på att alltid hålla uppsikt när du tänder levande ljus i arrangemang.

Fler tips, ideér och högupplösta bilder för gratis nerladdning hittar du på Stars for Europes hemsida

https://www.starsuniteeurope.eu/.

Stars for Europe (SfE) är ett marknadsföringsinitiativ grundat av de europeiska julstjärneförädlarna Dümmen Orange, Selecta One, Beekenkamp Plants och Syngenta Flowers. Initiativet inleddes under 2000 med målet att främja och säkra långsiktig försäljning av julstjärnor i Europa. Från 2021-2024 stöds Stars for Europe av EU-programmet Stars Unite Europa i sju länder: Frankrike, Tyskland, Italien, Nederländerna, Polen, Spanien och Sverige.

page4image1624864

Presskontakt:
För mer information kontakta oss gärna:

Erika Wallin & Malin Hidesäter

erika@blomsterframjandet.se 

malin@blomsterframjandet.se

www.blomsterframjandet.se






Relaterade länkar

Ämnen


Blomsterfrämjandet är branschorganisationen med uppdraget att sprida information och inspiration om svenskproducerade blommor.

Vår vision är svensk blomsterglädje i varje hem.

Kontakter

Malin Hidesäter

Malin Hidesäter

Presskontakt Projektledare Blomsterfrämjandet och Tulpankampanjen 073-6585818
Erika Wallin

Erika Wallin

Presskontakt Projektledare Tulpankampanjen 0708-69 05 67 Tulpanguiden
Ulrika Grönlund

Ulrika Grönlund

Presskontakt Projektledare Blomsterfrämjandet 073-9148300

Relaterat innehåll