Gå direkt till innehåll
Blomsterarrangemang med snittade julstjärnor för designälskaren
Blomsterarrangemang med snittade julstjärnor för designälskaren

Pressmeddelande -

Julstjärnor för designälskare

Julstjärnor och design; det första man tänker på är kanske inte design när man ser julstjärnor. När allt kommer omkring är det fortfarande så att julstjärnan förknippas mer med tradition än design. Men julstjärnan håller på att skapa sig en modernare bild av sig själv. Ta en närmare titt så inser du snabbt den stora potentialen hos en av vår mest älskade julblomma, som knappast någon annan vinterblommande växt kan matcha, både när det gäller mångsidighet och de dekorativa möjligheterna. Tack vare sitt breda utbud av färger, storlekar och växtsätt är julstjärnan inte bara en favoritkrukväxt till jul, utan även som snittblomma överglänser den de flesta andra vinterblommor. Med sina vackra högblad och extra lång vaslivslängd är den idealisk för moderna blomsterarrangemang, vilket följande festliga arrangemang och buketter visar.

Blommiga mästerverk i delikata rosa toner



I denna magiska adventskrans i romantiska rosa toner placeras snittade julstjärnor tätt intill varandra i en krans av stickmassa. Med rosa, rost och aprikosfärgade julstjärnor blir detta till ett riktigt fyrverkeri av färg. Julgranskulor och dekorationer i mitten av kransen blir fint att blanda in. Julstjärnorna kombineras med färgade torkade blommor. Sedan sätts matchande mörkrosa ljus i.


En enkel grön livsstil och djärva blomkreationer behöver inte utesluta varandra. Med sina högblad är de rosa julstjärnorna på snitt i detta arrangemang en riktig eyecatcher. Tillsammans med eukalyptus- och vinterbärsgrenar (ilex verticillata), färgade och naturliga miscanthus- och Bunny's Tail (lagurus)- gräs blir det en chic mix som garanterat kommer att skapa en festlig stämning inför jul.


Modern julstjärnedesign i svala nyanser av blått och vitt


En kontrast till en minimalistisk interiör gör att denna snygga hängande installation med julstjärnor på snitt och torkade blommor ser riktigt imponerande ut.Kombinationen av subtila nyanser av blått, grått och naturliga toner accentuerar till de vita och krämfärgade julstjärnorna. Med sin enkelhet återspeglar takinstallationen stilen i rummet.




En minimalistisk och konstnärligt arrangerad adventskrans med snittade julstjärnor, echeveria (suckulenter) och olika torkade blommor blir det ultimata blickfånget. De subtila nyanserna av blått, grått och naturliga toner gör att de vita och krämfärgade julstjärnorna sticker ut. Med en krans av stickmassa och lite skicklighet kan du göra detta arrangemang själv.

Viktigt: Blötlägg stickmassan ordentligt innan du sätter i de snittade julstjärnorna.

Snygga blompresenter med julstjärnor som snittblomma



Om du besöker en blomsterbutik eller en handelsträdgård för att köpa en snygg, modern blompresent, kanske en julstjärna inte är det första du tänker på. Ändå kan snittade julstjärnor användas för att skapa mycket konstnärliga buketter som definitivt kommer att imponera på även de med hög designsmak.

En modern design med snittade julstjärnor och olika torkade blommor som tex hortensia blir ett stilrent och sofistikerat inslag.

Dröm i blått, vitt och cremefärgat: I dessa två buketter har vita och cremefärgade julstjärnor kombinerats med olika torkade blommor. Det blå skapar dekorativa accenter och en slående kontrast till det dominerande vita, cremefärgade och neutrala nyanserna.
Tips: Om du placerar julstjärnorna i blomrör fyllda med vatten kommer du inte behöva en vas. 

Minibuketter av snittade julstjärnor och utvalda torkade blommor är för övrigt också ett bra sätt att dekorera julklappar. Tips: om hållbarhet är viktigt för dig kan du även använda ett vackert tyg istället för papper att slå in i. 
Tips: För att förhindra att tyget blir fläckigt, linda julstjärnans stjälk med grön floristtejp. 

Rätt skötsel för längre livslängd

Snittade julstjärnor håller sig fräscha upp till 2 veckor om du tar hand om dem på rätt sätt. Tänk på att när du skurit av en stjälk doppar du den i varmt vatten i några sekunder, sedan i kallt vatten. Ställ dem sen i rent vatten i en ren vas.

För fler tips, idéer och högupplösta bilder för gratis nedladdning hittar du på Stars for Europes hemsida

https://www.starsuniteeurope.e.

Stars for Europe

Stars for Europe (SfE) är ett marknadsföringsinitiativ grundat av de europeiska julstjärneförädlarna Dümmen Orange, Selecta One, Beekenkamp Plants och Syngenta Flowers. Initiativet inleddes under 2000 med målet att främja och säkra långsiktig försäljning av julstjärnor i Europa. Från 2021-2024 stöds Stars for Europe av EU-programmet Stars Unite Europa i sju länder: Frankrike, Tyskland, Italien, Nederländerna, Polen, Spanien och Sverige.

Presskontakt:
För mer information kontakta oss gärna:

Erika Wallin & Malin Hidesäter

erika@blomsterframjandet.se malin@blomsterframjandet.se

www.blomsterframjandet.se

Relaterade länkar

Ämnen


Blomsterfrämjandet är branschorganisationen med uppdraget att sprida information och inspiration om svenskproducerade blommor.

Vår vision är svensk blomsterglädje i varje hem.

Kontakter

Malin Hidesäter

Malin Hidesäter

Presskontakt Projektledare Blomsterfrämjandet och Tulpankampanjen 073-6585818
Erika Wallin

Erika Wallin

Presskontakt Projektledare Tulpankampanjen 0708-69 05 67 Tulpanguiden
Ulrika Grönlund

Ulrika Grönlund

Presskontakt Projektledare Blomsterfrämjandet 073-9148300

Relaterat innehåll