Gå direkt till innehåll
Julstjärnor i rosa och en kal vacker gren - en vintrig fullträff på middagsbordet.
Julstjärnor i rosa och en kal vacker gren - en vintrig fullträff på middagsbordet.

Pressmeddelande -

7 tips på härliga dekorationer på Julstjärnans dag

Den 12 december är det julstjärnans dag och hedrar Joel Roberts Poinsett som år 1828 upptäckte vilda julstjärnor i Mexico. På flera språk heter julstjärnan just Poinsettia. Vi på Blomsterfrämjandet vill uppmärksamma denna speciella dag och tipsa om sju fina tips med julstjärnor - allt från enkla pynt till avancerade dukningar! Och glöm inte att titta efter märket Från Sverige i butiken, för att försäkra dig om att det är svenskodlade julstjärnor.

Så enkelt och så vackert - gör en krans av några tallgrenar och fäst en mörkröd julstjärna nedstucken i ett plaströr för blommor.

Julstjärnor och kristall är en vacker kombo, addera gärna några kvistar torkat gräs. Snitta julstjärnorna och sätt dem i vas. Byt vatten dagligen så håller de längre.

En adventspresent till varje gäst, vem blir inte glad för det?

Vackraste adventsljuskransen gör du av en ring i stickmassa, snittade julstjärnor i olika nyanser och några kvistar torkade ax.

Några kala grenar, glittrande julpynt och ljusrosa julstjärnor - lättaste julfixet! Och visst blir det ljuvligt fint!

En julstjärna sätter rätt adventsstämning direkt! Servera frukt och godis på några brickor i mässing och matcha med kruka.

För den som vill gå all in på juldukningen. Täck bordet med mossa och addera sedan kottar, dekorationsäpplen, ljus, små enar och julstjärnor.

Vattna regelbundet men måttligt – Ett champagneglas är perfekt

Jorden runt en julstjärna bör aldrig blötläggas helt. Det är bättre att vattna mindre, men oftare, än i stora mängder. För en julstjärna i standardstorlek, i en kruka på cirka 13 cm, använd cirka 1 dl vatten per vattning. Om de förvaras i ett mycket varmt rum eller nära ett element kan de också behöva vattnas oftare. Minijulstjärnor kan behöva vattnas dagligen på grund av dess lilla volym jord.

Väl skyddad på vägen hem

För att säkerställa att dina julstjärnor klarar sig oskadda och överlever resan till sitt nya hem i vinterväder måste de packas väl för transport. Butiken bör vara utrustade för detta och ha nödvändiga förpackningsmaterial i lager, till exempel papper att slå in din blomma i.

För mer information om julstjärnor och fler idéer hur man kan dekorera med dem, besök https://www.starsuniteeurope.eu/sv/

Stars for Europe

Stars for Europé är ett marknadsföringsinitiativ från de europeiska julstjärneförädlarna Dümmen Orange, Selecta One, Beekenkamp Plants och Syngenta Flowers. Initiativet grundades år 2000 med syftet att främja och säkra en långsiktig försäljning av julstjärnor i Europa. SfE-aktiviteter äger för närvarande rum i 22 europeiska länder. Från 2021 till 2024 stöds marknadsföringsaktiviteter av EU som en del av kampanjen "Stars Unite Europe" i sju länder: Frankrike, Tyskland, Italien, Nederländerna, Polen, Sverige och Spanien.

Användande av bilder är kostnadsfritt med byline Stars for Europe. Skicka gärna en kopia.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Blomsterfrämjandet är branschorganisationen med uppdraget att sprida information och inspiration om svenskproducerade blommor.

Vår vision är svensk blomsterglädje i varje hem.

Kontakter

Ulrika Grönlund

Ulrika Grönlund

Presskontakt Projektledare Blomsterfrämjandet 073-9148300
Malin Hidesäter

Malin Hidesäter

Presskontakt Projektledare Blomsterfrämjandet och Tulpankampanjen 073-6585818

Relaterat innehåll