Gå direkt till innehåll
Blommiga bordsdekorationer med julstjärnor
Blommiga bordsdekorationer med julstjärnor

Pressmeddelande -

En fest för dina sinnen

Blommiga bordsdekorationer med julstjärnor

För den perfekta festmåltiden som tilltalar alla sinnen är bordsdekorationen lika viktig som valet av mat och dryck. Man äter trots allt med ögonen också. Under hösten och vintern är julstjärnor den perfekta blomsterdekorationen för ett festligt bord. Deras färgglada, stjärnformade högblad är verkligen en vacker blomma. De får också höga poäng med sina många färger och former och kan arrangeras på en mängd olika sätt. Oavsett om det är i vas eller kruka, som solitärväxt eller i kombination med andra vinterblommande växter - de kreativa möjligheterna med julstjärnor är oändliga. Experterna på Stars for Europe (SfE) presenterar bordsdekorationer med julstjärnor i en mängd olika färger och stilar.

En sagolik dukning i rosaröda toner

Julstjärnor som snittblommor spelar huvudrollen i denna sagolika dukning i mjuka rosaröda toner. Kulor, servisen, ljus, vintageglas och vaser skapar en spännande kontrast till den moderna hemgjorda julgranen i bakgrunden.


På varje plats hälsar en korallfärgad julstjärna och en eukalyptuskvist gästen välkommen. Servis i vintagestil och en namnskylt av brun filt eller kartong skapar en retrokänsla. Tips: För att få dina arrangemang att ligga stilla på tallriken, linda in julstjärnans stjälk med grön tejp eller placera den i ett provrör fyllt med vatten.

Dröm i korall och mörkrött: detta arrangemang av snittade julstjärnor, ljus och dekorativt prydnadsgräs är svårt att slå i festlig fägring.

Romantiskt vintagebord i mjukt rosa

Rosa, ljusgrönt och vitt ger detta festliga bord en romantisk känsla. Ett blickfång i mitten av bordet skapas av en bricka fylld med minijulstjärnor i hemgjorda papperspåsar, hyacinter och vaxade kottar. På bordet står också vridna ljus i ljusstakar av mässing, frodiga blommande julstjärnor i matchande krukor, frostade rambutanfrukter och bomullsbollar utspridda på bordet skapar en ljuvlig dukning.

En minijulstjärna i en hemmagjord papperspåse på varje plats på detta romantiska festbord skapar en välkomnande gest och gåva allt i ett.

Naturlig elegans med krämfärgade julstjärnor


Denna lummiga dukning är elegant och naturlig på samma gång med krämfärgade julstjärnor, plättar i luften och julrosor i olika storlekar. Lägg till mossa, kottar, granris och echeveria, samt snöspray och kulor i harmonierande färger. Vita och gröna block ljus ger ett atmosfäriskt ljus.

En färgstark mittpunkt med röda julstjärnor


Ett blomsterarrangemang mitt på bordet med tätt planterade röda julstjärnor i en skål ger ett bländande intryck på ett festligt julbord. Grenar av tall eller gran, nötter och äpplen arrangerade i och runt skålen ger en perfekt känsla till en naturlig dukningen.

Tips: Att variera olika nyanser av rött, olika bladformer på julstjärnorna och tallgrenarna nedstuckna emellan ger ett dynamiskt arrangemang.

En julgran arrangerad med minijulstjärnor och en ljusslinga, hängande horisontellt ovanför bordet, gör en fantastisk känsla i ett rum med högt i tak. Hängande nypongrenar binder ihop arrangemanget med julstjärnorna på bordet.

Julstjärnor som snittblommor


Oavsett om julstjärnorna står enskilt i en vas, som ett blomsterarrangemang eller i en bukett, har julstjärnor som snittblomma en riktigt lång vaslivslängd. Deras fantastiska högblad kommer att hålla sig fräscha i cirka två veckor om du stoppar mjölksaften från att sippra ut från stjälkarna direkt efter snittet. För att göra detta, sänk först ner de ny snittade stjälkarna i varmt vatten på cirka 60°C i cirka fem sekunder och sänk dem sedan omedelbart i kallt vatten.

För fler festliga dukningsidéer med julstjärnor och massor av annan information och dekorationstips om denna vinterblommande växt, gå till: https://www.starsuniteeurope.eu

Stars for Europe

Stars for Europe är ett marknadsföringsinitiativ från de europeiska julstjärneuppförädlarna Dümmen Orange, Selecta One, Beekenkamp Plants och Syngenta Flowers. Initiativet grundades år 2000 med syftet att främja och säkra en långsiktig försäljning av julstjärnor i Europa. SFE-aktiviteter äger för närvarande rum i 22 europeiska länder. Från 2021 till 2024 stöds marknadsföringsaktiviteten av EU som en del av kampanjen "Stars Unite Europe" i sju länder: Frankrike, Tyskland, Italien, Nederländerna, Polen, Sverige och Spanien.

Vid användning av bilder ska de märkas med byline Stars for Europe. Skicka gärna en kopia.

Presskontakt:

Blomsterfrämjandet
Malin Hidesäter malin@blomsterframjandet.se
Jenny Ivarsson jenny@baskern.se

Relaterade länkar

Ämnen


Blomsterfrämjandet är branschorganisationen med uppdraget att sprida information och inspiration om svenskproducerade blommor.

Vår vision är svensk blomsterglädje i varje hem.

Kontakter

Malin Hidesäter

Malin Hidesäter

Presskontakt Projektledare Blomsterfrämjandet och Tulpankampanjen 073-6585818

Relaterat innehåll