Gå direkt till innehåll
Plantera ett gäng med härliga pelargoner till mor. Foto: Pelargonium for Europe
Plantera ett gäng med härliga pelargoner till mor. Foto: Pelargonium for Europe

Pressmeddelande -

​Pelargontips inför Mors DagSnart firar vi Mors Dag och blommor är alltid en uppskattad present. Under sommarmånaderna är blomvilliga pelargoner bland de absoluta favoriterna. De är lättskötta och bjuder på makalös blomning. Samtidigt finns de i mängder av olika färger och med de mest skiftande bladverk, så det finns en sort för alla smaker.

Här bjuder vi på några presenttips med pelargoner:


Pelargoner och trä, en fin kombo

Köp en trälåda och fyll den med pelargoner i din mammas favoritfärger, en garanterat uppskattad present.

Korg med doftande pelargoner

En korg full av pelargoner är en vacker och personlig presentidé inför Mors Dag. Om du väljer en doftande pelargon kommer den blommande presenten dessutom att tilltala doftsinnet. Korgar är dessutom ypperliga planteringskärl eftersom det blir naturlig dränering i botten så att överskottsvatten kan rinna av. 

Fyll en gammal plåtburk

Har du gamla plåtburkar, tex kakburkar i rejäl storlek kan dessa användas som planteringskärl och vips så har du en personlig present. Glöm inte att göra några hål i botten så att överskottsvatten kan rinna ut och välj inte för små burkar, då torkar jorden direkt.

Balkonglåda

Har din mamma en balkong eller terrass där det passar att hänga en balkonglåda är det en kul present. Precis som med ampeln är det viktigt att det ryms ordentligt med jord i balkonglådan så att växterna kan utveckla sig väl, 20cm x 20 cm är ett bra riktmärke. Fyll balkonglådan med pelargoner eller samplantera med någon annan sommarblomma. 


Frukost på sängen och en liten vas med en pelargonblomma i blir väl alla mammor glada för!Sommarbukett med pelargoner

En färgglad bukett är en klassiker och är alltid ett bra val, oavsett vilken inredningsstil din mamma tycker om. Med sitt breda utbud av färger och former fungerar pelargoner jättebra som snittblommor i färgglada sommarbuketter.  Komplettera med det du har i trädgården eller köp några kvistar i närmsta blomsterbutik. 

Alla bilder i pressmeddelandet kommer från Pelargonium for Europe

Du hittar mer information och inspiration på www.pelargoniumforeurope.com.

Bilderna får användas gratis med byline “Pelargonium for Europe” och en kopia på artikel emottages tacksamt.

Pelargonium for Europe är marknadsföringsinitiativet för europeiska pelargonförädlare Dümmen Orange, Elsner PAC, Florensis / P. van der Haak Handelskwekerij, Geranien Endisch, Selecta One och Syngenta Flowers. Initiativet grundades 2016 med målet att främja och säkra långsiktig pelargonförsäljning i Europa.

Relaterade länkar

Ämnen


Blomsterfrämjandet är branschorganisationen med uppdraget att sprida information och inspiration om svenskproducerade blommor.

Vår vision är svensk blomsterglädje i varje hem.

Kontakter

Malin Hidesäter

Malin Hidesäter

Presskontakt Projektledare Blomsterfrämjandet och Tulpankampanjen 073-6585818
Ulrika Grönlund

Ulrika Grönlund

Presskontakt Projektledare Blomsterfrämjandet 073-9148300

Relaterat innehåll