Gå direkt till innehåll
Florist Sofie Danielsson Söhr delar med sig av sina bästa hyacinttips inför jul
Florist Sofie Danielsson Söhr delar med sig av sina bästa hyacinttips inför jul

Pressmeddelande -

Hyacinter - fakta, inspiration & skötselråd

Inför julen 2022 har svenska blomsterlöksodlare i samarbete med florist Sofie Danielsson Söhr tagit fram ett antal korta filmer för att sprida kunskap och inspiration om svenska hyacinter.

Samtliga filmer finns att ladda ner från MyNewsdesk. De kan också delas via Blomsterfrämjandets YouTube-kanal och Pinterestkonto.

Hur binder jag en krans?

Stjärnflorist Sofie Danielsson Söhr lär dig steg för steg hur du ska göra för att lyckas. Sofie delar med sig av sig bästa tips och visar pedagogiskt hur du ska gå tillväga. I kransen i filmen ingår svenska hyacinter, gröna kvistar, gräs och bär, men du kan givetvis även använda dig av andra växter. Lycka till!

Tips med hyacinter - bind barrkvistar om!

Florist Sofie Danielsson Söhr tipsar om julpyssel med hyacinter. I den här filmen får du tips på hur du kan skapa en fin och prisvärd juldekoration i precis lagom höjd för att placera på matbordet. Eller i ett fönster, på sidobordet eller där du tycker att det passar. Lycka till!

Hyacinter i vas

Svenska hyacinter är vi vana vid att se i kruka. Men de är otroligt vackra exponerade i vaser med rötterna synliga! Florist Sofie Danielsson Söhr visar hur du ska göra för att lyckas.

Blomsterarrangemang att göra själv

Florist Sofie Danielsson Söhr tipsar om hur du enkelt skapar ett blomsterarrangemang perfekt för middagsbordet. Genom att använda svenska hyacinter i kruka och kottar får du ett underbart rustikt utseende.

Vad gör jag om hyacinten välter?

Ibland kan hyacinter bli så långa och rangliga att de välter. Om du inte vill binda upp dem är ett tips från Sofie Danielsson Söhr att istället klippa av stängeln och använda blomman som en snittblomma. Visst blir det fint?

Doftkoder från svenska odlare hjälper dig att välja rätt

Svenskodlade hyacinter är doftkods-märkta och du som konsument kan enkelt se om doften hos den utslagna hyacinten är svag, medel eller fyllig. Det finns hyacinter med allt i från intensiv doft till de som nästan inte dofter någonting alls.

Så sköter du hyacinter

Hyacinter behöver vatten, men de tycker inte om att få vatten direkt på löken. Sofie Danielsson Söhr berättar hur du ska sköta din hyacint för att den ska hålla länge.

Tips på vacker entrékruka till advent

Florist Sofie Danielsson Söhr tipsar om hur du kan använda hyacinter i entréplanteringen. Hyacinten är tålig mot kyla och klarar några minusgrader om plantan sätts ut när blomman är i knopp. Under milda vintrar i södra Sverige passar den därför perfekt i utomhuskrukor och balkonglådor. I mellersta och norra Sverige är inglasade balkonger och uterum bra platser.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Blomsterfrämjandet är branschorganisationen med uppdraget att sprida information och inspiration om svenskproducerade blommor.

Vår vision är svensk blomsterglädje i varje hem.

Kontakter

Erika Wallin

Erika Wallin

Presskontakt Projektledare Tulpankampanjen 0708-69 05 67 Tulpanguiden
Malin Hidesäter

Malin Hidesäter

Presskontakt Projektledare Blomsterfrämjandet och Tulpankampanjen 073-6585818

Relaterat innehåll