Gå direkt till innehåll
Trädgårdsmästare Maria Lundgren på Arvidssons i Fjärås odlar gröna växter.
Trädgårdsmästare Maria Lundgren på Arvidssons i Fjärås odlar gröna växter.

Pressmeddelande -

Välkomna till ett hav av gröna växter!

Visste du att det odlas många olika gröna växter i Sverige? Trädgårdsmästare Maria Lundgren på Arvidssons i Fjärås odlar ett brett sortiment av gröna växter och i den här filmen berättar hon om fördelarna med dem.

Varför är det bra att ha gröna växter inomhus?

  • Ökar trivseln både hemma och på jobbet
  • Luftfuktar hälsosamt
  • Avstressande effekt

Vad är fördelarna med växter odlade i Sverige?

  • Växter av hög kvalitet
  • Kortare transporter
  • Bevarar odlingshantverket
  • Skapar arbetstillfällen


Exempel på gröna växter som odlas i Sverige

Ampellilja, cissus, palettblad, guldpalm, monstera, ormbunkar, peperomia, philodendron, kalatea, gullranka, parasollpilea/elefantöra, schefflera, hängpilea, glanspilea och linspeperomia.

Fakta om ursprungsmärkningen Från Sverige 

Från Sverige-märket används på växter som är producerade i Sverige. Märket betyder att produkten är odlad, förpackad och kontrollerad i Sverige. När du köper en växt med märkningen kan du känna dig säker på att den är odlad i Sverige. 

Fakta Arvidssons i Fjärås AB

1963 startade Marita och Arne Arvidsson företaget Arvidssons i Fjärås AB. Familjeföretaget drivs idag av döttrarna Maria och Cecilia samt 10-15 anställda plus säsongsanställda under högsäsong. Växthusytan har successivt utökats från 800 till 30 000 kvm.

Arvidssons producerar krukväxter året runt och levererar växter till ett stort antal försäljningsställen. Hög kvalitet är det viktigaste för företaget, därför provodlar de alla växter för att kunna garantera växter som håller. Odling sker i energisnåla växthus med dubbla energivävar, elen som används är grön och transporterna till lokala marknader är korta vilket ger en miljövänlig produktion.

Förutom gröna växter odlar Arvidsson även azalea, hortensia, pelargoner, vår- och sommarblommor för utplantering, höstfägring och krysantemum.

Ämnen

Taggar


Blomsterfrämjandet är branschorganisationen med uppdraget att sprida information och inspiration om svenskproducerade blommor.

Vår vision är svensk blomsterglädje i varje hem.

Presskontakt

Malin Hidesäter

Malin Hidesäter

Presskontakt Projektledare information, bilder 0736-585818
Erika Wallin

Erika Wallin

Presskontakt Projektledare Presstexter, hemsida 0708690567

Relaterat material

Relaterade nyheter