Följ Blomsterfrämjandet

Välkommen att besöka oss på Nordiska Trädgårdar!

Pressmeddelande   •   Mar 17, 2014 08:34 CET

Nu är det snart dags för Sveriges största trädgårdsmässa och vi önskar både press och allmänhet hjärtligt välkomna. Blomsterfrämjandet medverkar i en rad olika evenemang och vi önskar dig speciellt välkommen att besöka dessa!

Årets Pelargon 

För att synliggöra mångfalden hos pelargonsläktet utses varje år en pelargon eller en sortgrupp av pelargoner till hedersbetygelsen Årets Pelargon. För att få utmärkelsen ska det vara en frisk och livskraftig pelargon med ett stort skönhetsvärde. Dessutom ska sorten visa ett annorlunda uttryck än det som vi vanligtvis ser hos pelargoner.

Årets Pelargon kommer att presenteras på Nordiska Trädgårdar den 20 mars klockan 11.30 av Göran Greider och mer information om hur den odlas och sköts får du av odlaren Henrik Jönsson klockan 12.00. Båda presentationerna sker på scen C07:11.


En blomstrande vårlöksbalkong

Blomsterfrämjandet har fått det hedrande uppdraget att skapa en av balkongerna i tävlingen Årets balkong. Blomsterfrämjandet har valt att arbeta med vårens blomsterlökar och vi lovar att balkongen kommer att bjuda på vårkänslor och inspiration.

Övriga balkonger skapas av André Strömqvist,
Birgitta Kjörck, Blomsterlandet, Good Garden,
In the Mood,
Linnés Uppsala,
Ljuva trädgård,
Torvan Trädgård,
Ulla Friberg
och Viola TrArk. 


Du kan rösta fram din favorit på mässan!

Fotografera dig med krukväxter och vinn svenskodlade växter

I samarbete med Nordiska Trädgårdar bygger Blomsterfrämjandet en grön fotovägg med säsongens svenskodlade krukväxter. Gå dit och låt dig fotograferas så har du chansen att vinna svenskodlade växter och fritt inträde på Nordiska Trädgårdar 2015.

Låt dig inspireras av svenska blomsterlökar!

På plats finns blomsterkreatör Fredrik Larsson som ger tips och inspiration om hur du kan använda svenskodlade blomsterlökar för att skapa sköna miljöer både ute och inne.

Fredrik finns på scen C07:11 den 20 mars klockan 10.30 samt den 21 mars klockan 13.00.

Nordiska Trädgårdar äger rum 20-23 mars 2014 klockan 09:00 - 18:00


Blomsterfrämjandet är branschorganisationen med uppdraget att sprida information och inspiration om svenskproducerade blommor.

Vår vision är svensk blomsterglädje i varje hem.

Bifogade filer

PDF-dokument

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.