Gå direkt till innehåll
Tulpan och amaryllis är kärlekens blommor

Pressmeddelande -

Tulpan och amaryllis är kärlekens blommor

Alla hjärtans dag eller Valentine’s dag som dagen heter på många andra ställen i världen firas varje år den 14 februari. Firandet har anor sedan långt tillbaka i tiden. Redan i slutet av 400-talet började man inom den katolska kyrkan att fira helgonet Valentinus den 14 februari. Exakt vem han var är okänt men Sankt Valentine minnesdag instiftades av påve Gelasius I år 498.

Firandet av Valentine har med tiden allt mer kommit att förknippas med romantik och kärlek och idag är Alla hjärtans dag en dag då vi ägnar extra uppmärksamhet åt dem vi tycker om, gärna med en bukett vackra blommor och ett fint kort.

Är du redo för något nytt?

Ett annorlunda och spännande upplägg inför Alla hjärtans dag är att överraska någon du tycker om eller håller kär helt anonymt! Det behöver inte nödvändigtvis vara någon du är förälskad i, det kan lika gärna vara någon du tycker mycket om, men som du sällan visar din uppskattning. Kanske någon som du tar för given eller någon som har det lite tungt och motigt just nu. Varför inte överraska din mamma, grannen som alltid ställer upp, barnens ideellt arbetande fotbollstränare, städerskan på jobbet eller kanske chefen som alla klagar på?

Gläd den utvalde med underbara tulpaner, amaryllisar eller andra vackra blommor som är i säsong. Du kan skicka blommorna anonymt, hänga dem på dörren eller placera dem på en rolig plats där mottagaren hittar dem, för att senare, kanske vid något annat tillfälle, ge en liten ledtråd om att de kom från dig. Eller låta det förbli ett mysterium… Lite spänning och överraskning förgyller livet!

Det finns ett blomsterspråk, som lever via tidningar och sociala medier. Översättningarna varierar men de allra flesta är eniga om att tulpanen och amaryllisen står för kärlekens budskap.

Enligt blomsterspråket betyder:

·  Röda tulpaner  ”Jag älskar dig!”

·  Röd amaryllis ”Jag högaktar dig från djupet av min själ”

Och vilka budskap passar bättre så här inför Alla hjärtans dag?

Så ut och överraska och gör Alla hjärtans dag till en dag att minnas! 

www.tulpanguiden och www.blomsterframjandet.se hittar du en film med tips och inspiration hur du gör en alla-hjärtans-bukett!Ämnen

Kategorier


Blomsterfrämjandet är branschorganisationen med uppdraget att sprida information och inspiration om svenskproducerade blommor.

Vår vision är svensk blomsterglädje i varje hem.

Presskontakt

Malin Hidesäter

Malin Hidesäter

Presskontakt Projektledare Blomsterfrämjandet och Tulpankampanjen 073-6585818
Erika Wallin

Erika Wallin

Presskontakt Projektledare Tulpankampanjen 0708-69 05 67 Tulpanguiden
Ulrika Grönlund

Ulrika Grönlund

Presskontakt Projektledare Blomsterfrämjandet 073-9148300