Gå direkt till innehåll
Skapa julstämning på olika sätt

Pressmeddelande -

Skapa julstämning på olika sätt

Vilken stil är du?  Här presenterar Blomsterfrämjandet fem helt olika stilar att arrangera julstjärnor på. Elegant, vintage, klassiskt, glamouröst eller modernt.

Vilken blir din favorit i jul? Låt dig inspireras...

Stars at Tiffany’s

Ett elegant arrangemang med vita julstjärnor.

Den berömda filmen "Breakfast at Tiffany’s´" gav inspiration till detta arrangemang. Enkelt och elegant i klassisk stil. Gräddfärgade och gröna julstjärnor kombinerade med silvriga och gröna julgranskulor dominerar arrangemanget. Silvriga och vita krukor tillsammans med höga, vita ljus ger ett très chic, elegant utseende. En tidlös klassiker som understryker julstjärnans skönhet och naturliga elegans.

Dessa eleganta arrangemang är perfekta för festliga vintermiddagar, såväl i advent som på nyår.

Julstjärnor i skogen

Ett arrangemang i vintagestyle med fokus på julstjärnor tillsammans med naturmaterial som bark och trä.

Här har en härlig vintage look skapats genom att kontrastera naturliga, rustika blommiga inslag med en modern interiör. Material används direkt från skogen för att kontrastera mot den moderna bakgrunden vilket skapar en ovanlig och spännande effekt.

Rosa och aprikosfärgade julstjärnor spelar huvudrollen i alla arrangemang. Naturliga element såsom trä, tall och idegrankvistar med röda bär används för att dekorera julstjärnorna, som placeras i en trälåda tillverkad av obehandlade plankor. Den råa trästrukturen bryter av mot de glansiga möblerna.

Den naturliga skönheten hos julstjärnor lyfts fram fint i arrangemang med rustikt trä. I detta fall kombineras snittade julstjärnor med grått målat trä, kvistar av järnek med röda bär och svarttall. Passande material till liknande arrangemang kan lätt samlas in under en skogspromenad.

Klassisk stjärnglans

En klassisk stil med röda julstjärnor, dekorativa äpplen, vilda kvistar och frukter. Arrangemanget utgörs av ett fantastiskt urval av röda, bruna och gröna detaljer.

Röda och gröna färger är enligt tradition julens färger. Här finns exempel på många både små och stora arrangemang. Några av de mindre arrangemangen består av röda julstjärnor, rödbruna nejlikor, gröna och rosa hortensior, nypon och liguster. Höga ljus och glänsande dekorationer fulländar bordsdekorationerna. Den festliga stämningen understryks av julgranar i röda och silvriga krukor med kransar av tuja och ädelgran. De är dekorerade med ligusterfrukter, blad av silverek, brudslöja, kottar och julgranskulor.

En ny touch ges genom att sätta julstjärnor i röda krukor och dekorera dem med rött band, juldekorationer, småfåglar och fågelholkar.

Glammig glamour

Härligt glamorös stil fås när julstjärnor kombineras med svarta, lila och vita dekorationer.

Tanken bakom arrangemanget är att visa julstjärnor som verkligen ser lyxiga ut. De grundläggande färgerna som används är violett, vitt, silver och svart. Skålar fyllda med härliga julstjärnor sätts på silverstativ. Eleganta och glamorösa arrangemang skapas med band gjorda av koreanska nålar, glas och glitterhängen med gula beskurna julstjärnor och klasar av barr. En vägginstallation har skapats med beskurna marmorerade julstjärnor, fatsiablad, filodendron och palm. Julstjärnorna är snittade, svedda med ett ljus och satta i rör som dekorerats med silverband.

Kristaller som reflekterar ljuset från stearinljusen, brudorkidé,  skott från mistelkaktus och gröna växter utgör en perfekt bakgrund för den viktigaste stjärnan - julstjärnan.

Den moderna stjärnan

"Less is more" är devisen bakom ett modernt arrangemang med julstjärnor.

Ett effektfullt arrangemang efter devisen "less is more" som visar upp enkelhet och minimalism på allra högsta nivå. Genom att använda beskurna julstjärnor i olika färger ger de arrangemanget en fräsch och modern look. För att säkra blommornas skönhet och fräschör ska slutet av stammen på julstjärnan brännas i en låga innan den placerades i ett rör med vatten. 

I den moderna stilen används klassiska former för att skapa effekt och en ovanlig kombination av blommiga och icke-blommiga material och intressanta tekniker används. En konstruktion för blommor och växter har konstruerats med hjälp av svedd tråd och svarta pinnar. Det unika arrangemanget kompletteras med olika nyanser av julstjärnor i kombination med olika blommor, som värmer rummet samtidigt som de bryter jultraditionen med sin ovanliga färg. Arrangemanget är en perfekt inredning för julen, liksom ett antal andra festliga tillfällen som bröllop, födelsedagar eller dop.

För publicering i november-december

Fler bilder kan laddas ner från www.stars-for-europe.com.


Ämnen


Blomsterfrämjandet är branschorganisationen med uppdraget att sprida information och inspiration om svenskproducerade blommor.

Vår vision är svensk blomsterglädje i varje hem.

Kontakter

Malin Hidesäter

Malin Hidesäter

Presskontakt Projektledare Blomsterfrämjandet och Tulpankampanjen 073-6585818
Erika Wallin

Erika Wallin

Presskontakt Projektledare Tulpankampanjen 0708-69 05 67 Tulpanguiden
Ulrika Grönlund

Ulrika Grönlund

Presskontakt Projektledare Blomsterfrämjandet 073-9148300

Relaterat innehåll

Relaterade event