Gå direkt till innehåll
Poppis med loppis eller en härlig "krukvärmare"!

Pressmeddelande -

Poppis med loppis eller en härlig "krukvärmare"!

- ge blommande vårlök i kruka det där lilla extra lyftet

Att få möjlighet att starta våren inomhus lite tidigare ger oss en riktig vitaminkick och inte är det speciellt svårt heller. Ute i butikerna finns det nu massor av vårlök i kruka som bara väntar på att få komma hem och utvecklas i våra fönsterkarmar och uterum.

Krokus, blåstjärna, pärlhyacint, snödroppar, hyacinter, iris, kungsängsliljor, tulpaner och minipåsklilja är vårlökarna vi förväntar oss att se utomhus längre fram på vårkanten. Redan nu kan vi ta in dessa vårprimörer och driva fram dem till blom i vårt skönt uppvärmda inomhusklimat.

Handla knoppigt

Vårlök i kruka köps helst i knoppiga exemplar, väl hemma i värmen går nämligen utvecklingen snabbt. För att få blomningen att vara längre kan det vara en god idé att placera krukorna svalare nattetid eller när vi är iväg på våra arbeten och i skolan. När vi sedan kommer hem tar vi fram vårkrukorna och njuter lite extra.

Poppis med loppis

Några loppisfynd kan tillsammans med vårlökarna få en framträdande roll. Krukor och kärl i färgat glas fylls med bland annat hyacinter, kungsängsliljor och minipåskliljor som försiktigt planteras över i kärlen. Vackra emaljerade brukskärl blir extra fina med hyacinter, krokusar och snödroppar i, kanske något för köksbänken.

En härlig ”krukvärmare”

Vira sisal eller något annat tovat tyg runt krukorna och förslut med bast eller lämpligt snöre. Populärt är det att sticka och använda handledsvärmare under vintern som har varit. Fortsätt att sticka men då gärna en muff att trä utanpå krukan. Använd grova stickor, lägg upp det antal maskor som muffen ska vara bred och sticka rätstickning tills rätt längd uppnås. Sy ihop muffen och trä på krukan. Här kan färgen på snöret ändra hela arrangemangets utseende.

För publicering under våren.

Ämnen

Kontakter

Malin Hidesäter

Malin Hidesäter

Presskontakt Projektledare Blomsterfrämjandet och Tulpankampanjen 073-6585818
Erika Wallin

Erika Wallin

Presskontakt Projektledare Tulpankampanjen 0708-69 05 67 Tulpanguiden
Ulrika Grönlund

Ulrika Grönlund

Presskontakt Projektledare Blomsterfrämjandet 073-9148300