Gå direkt till innehåll
Det krävs inte många kvadratmeter för att skapa en blommande oas med pelargoner! Foto: Pelargonium for Europe
Det krävs inte många kvadratmeter för att skapa en blommande oas med pelargoner! Foto: Pelargonium for Europe

Pressmeddelande -

Pelargoner får terrasser och balkonger att blomma!


Pelargoner får terrasser och balkonger att blomma!

Nu på våren är växthusen i plantskolorna fulla av färgglada, blommande plantor. Mängder av olika växter väntar på att bli upptäckta och förverkliga mångas dröm om en sommar fylld av blomsterglädje. Det finns en växt som är optimal i detta avseende och som förvandlar såväl balkongen som terrassen till prunkande oaser på nolltid – pelargonen. Pelargoner är robusta och lättskötta och blommar oavbrutet hela sommaren utan att du behöver göra särskilt mycket. De skapar en fin sommarstämning och ger en hemtrevlig känsla. Och visst är pelargoner en lika stor del av sommaren som jordgubbsglass eller att äta frukost utomhus! Experterna på Pelargonium for Europe delar med sig av hur man förvandlar varje balkong och terrass till en blommande oas med pelargoner.


Tips för maximal blomning

Placera dina krukor i grupper eller i en blomstertrappa. På en stege eller blomstertrappa skapas utrymme för ytterligare krukor samtidigt som man får blomning på höjden. Se till att varje pelargon får växa i minst två liter jord.

Om din dröm om blommig sommarlycka är en färgglad balkong kan du blanda pelargoner med andra sommarblommor eller perenner. Vill man få till en naturlig look kan man kombinera pelargoner med ett prydnadsgräs, t.ex. svansfjädergräs, kryddväxter eller smultron. Pelargoner och kryddväxter går hand i hand när det gäller trivsel. Arrangemang med salvia, lavendel eller timjan är vackra att titta på men också ett smörgåsbord för bin och insekter!

Så fint att mixa rosa och rött! Foto: Pelargonium for Europe

Skapa somrig stämning på balkongen med pelargoner och jordgubbar! Foto: Pelargonium for Europe

Färgexplosion på balkongen! Foto: Pelargonium for EuropeFrukost utomhus och pelargoner, snart är det sommar. Foto: Pelargonium for Europe

En rosa dröm för balkongen.  Foto: Pelargonium for Europe

Relaterade länkar

Ämnen


Blomsterfrämjandet är branschorganisationen med uppdraget att sprida information och inspiration om svenskproducerade blommor.

Vår vision är svensk blomsterglädje i varje hem.

Kontakter

Malin Hidesäter

Malin Hidesäter

Presskontakt Projektledare Blomsterfrämjandet och Tulpankampanjen 073-6585818
Ulrika Grönlund

Ulrika Grönlund

Presskontakt Projektledare Blomsterfrämjandet 073-9148300

Relaterat innehåll