Följ Blomsterfrämjandet

Månadens Blomma – oktober 2009

Pressmeddelande   •   Sep 29, 2009 10:26 CEST

I oktober gör vi ett Calandiva-hav på matbordet där inne och en höstplantering med silvergirland som förhöjare ute på husknuten.

Mycket av blomsterfägringen ute i trädgårdar, på balkonger och på terrasser är snart över. När vi kryper in och ska göra "höst" bland blommor och blad kan man med stor säkerhet satsa på Calandivan som gärna får bilda ett orange Clandiva-hav på matbordet. Köper du en eller kanske ett par kan du även plocka in lite höst från trädgården med hjälp av grenar och kottar för att förstärka hösten.

Att njuta av höstkrukor utomhus är ju också en sak som vi med åren har lärt oss. Några blommande höstväxter kan med fördel kombineras med växter i silver. En speciell silvrig växt är silvergirlanden med sina grenar/blad som kan upplevas som ett trassligt garnnystan men ack så fräck.

Båda växterna betraktas som engångsblommor och när frosten och vintern har tagit greppet om silvergirlanden blir det komposten för att nästa år köpa fräscht och nytt. Calandivan får gå samma öde till mötes med komposten i sikte. Vad gör väl det när nya fräscha inomhusväxter exponeras och snart står julen för dörren då vi längtar efter annat som doftar och blommar i krukorna.

Se bifogat dokument för mer information.

 

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.