Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Månadens blomma - maj 2011

Släpp sommarblommorna loss, maj månad är här! En fantastisk sommarblomma som har allt du kan önska är snötöreln, Euphorbia 'Diamond Frost'. Låt inte namnet lura dig, snötöreln bringar löften om sommar och romantik. Sen är det hög tid att köpa hem sommarklättrare. Låt de slingra mer eller mindre kontrollerat lite varstans, i uterum, på balkonger och altaner.

Blommor, blommor och mera blommor!

Snötöreln snålar inte på behagen precis. De vita blommorna, som närmast kan liknas vid ett ymnigt snöfall, levereras hela sommaren utan uppehåll. Detta är en tålig sommarblomma som kan stå i både kruka och rabatt och som samspelar med så gott som allt. Den klarar hyfsat mycket av både vind och kyla och trivs och blommar lika flitigt i sol som i halvskugga.

Plantera tillsammans med andra sommarblommor i krukor eller amplar. Perenner används mer och mer i krukor och planteringskärl. Där är snötöreln en strålande fin utfyllnad som med sina grunda rötter inte konkurrerar så mycket om utrymmet i jorden.

Sommarblommor på höjden

Sommarklättrare hinner med förvånansvärt mycket på en sommar. Klockrankan, Cobaea scandens, till exempel kan fylla en hel mur eller ett plank med sina klockformade blommor i olika färger. Det finns plantor att köpa så här års som har kommit en bra bit på väg eller lite mindre som bara väntar på att få skjuta iväg på höjden. Vilken variant du än väljer är priset oftast mycket rimligt.

En gammaldags klätterväxt som åter uppmärksammas är törnrosas kjortel, Rhodochiton atrosanguineum. Det är en ovanligt söt planta med sina mörkt violetta blommor och ett rosa kjolliknande foder. Den slingrar iväg till en höjd på drygt två meter.

För publicering i maj månad.

Se bifogat dokument för mer information.

Ämnen


Blomsterfrämjandet är branschorganisationen med uppdraget att sprida information och inspiration om svenskproducerade blommor.

Vår vision är svensk blomsterglädje i varje hem.

Presskontakt

Malin Hidesäter

Malin Hidesäter

Presskontakt Projektledare Blomsterfrämjandet och Tulpankampanjen 073-6585818
Erika Wallin

Erika Wallin

Presskontakt Projektledare Tulpankampanjen 0708-69 05 67 Tulpanguiden
Ulrika Grönlund

Ulrika Grönlund

Presskontakt Projektledare Blomsterfrämjandet 073-9148300