Följ Blomsterfrämjandet

Månadens blomma – juni 2011

Pressmeddelande   •   Maj 31, 2011 09:00 CEST

Sommaren bjuder på stunder som vi gärna spenderar i solen men också på heta dagar då skuggan lockar. Så bra då att det finns tåliga och vackra sommarblommor för alla platser. En fullträff för halvskuggiga till skuggiga lägen är överraskande Begonia 'Dragon Wing' och de klassiska buskmargeriterna.

Imponerande omfång
'Dragon Wing' får många av sina begoniasläktingar och te dig lätt blygsamma. Stora rosa eller röda klockformade blommor flödar hela sommaren ovanför ett vackert grönt bladverk. Ett par, tre Begonia 'Dragon Wing' planterade i en kruka kan på en sommar breda ut sig en meter både på höjden och på bredden.
Begonia 'Dragon Wing' trivs bäst i halvskuggiga till skuggiga lägen i stora, väldränerade krukor. Planera för en lång säsong tillsammans ty den blommar en bra bit in på hösten, utan uppehåll!  

Klassiker med variation  
En klassisk sommarväxt är buskmargeriten. Vanligast är de vita och gulblommiga sorterna men för den som vill utöka sin färgskala i trädgården finns även sorter som blommar i rosa och violett nyanser.
Buskmargeriten trivs både i sol och i skugga och detta kan vara en av anledningarna till dess popularitet, liksom det breda utbudet av storlekar. Allt från uppstammade exemplar till de mindre storlekarna i runda krukor finns att få tag i nu i juni.

För publicering i juni månad
Se bifogat dokument för mer information

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.