Följ Blomsterfrämjandet

Månadens blomma - april 2011

Pressmeddelande   •   Mar 31, 2011 13:00 CEST

I månaden som rymmer alla väder bjuder vi på par i nostalgi. Hornviolen, Viola cornuta, och Mårbackapelargonen, Pelargonium x hortorum, har sin gammaldags charm gemensamt liksom en lång blomning, ljuvliga färger och förmågan att sprida skönhet både i ensamt majestät och i samplanteringar.

Väldoftande små tuvor

Den fleråriga hornviolen med sina ovala gröna blad, lite försiktigt naggade i kanten, slår i sin rena art ut i lavendelblå väldoftande blommor. För utplantering i kruka finns den i handeln redan i april medan blomningen i trädgården kommer igång först i maj. Hornviolen har många användningsområden: i kruka och balkonglåda fyller den ut fint mellan vårens andra utplanteringsväxter och i rabatten är den utmärkt längs kanter, i stenpartier och i grusträdgårdar. Det finns många sortnamn som erbjuder spännande färger i svart, gult, vitt och violett.

Självklar på glasverandan

Tänk en solig veranda, vita fönsterbrädor med terrakottakrukor på rad och däri Mårbackapelargoner! Något att önska. Men Mårbackapelargonen kan och vill så mycket mer så alla, oavsett närvaron av en gammaldags glasveranda, kan njuta av den. Blomman är fylld och färgad i en rosa ton som är så mild att den kan kombineras med alla andra färger.

För publicering i april månad

Se bifogat dokument för mer information

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.