Gå direkt till innehåll
Fixa påskstämningen!

Pressmeddelande -

Fixa påskstämningen!

Påsken är en av våra allra gladaste högtider. Våren är här, ljuset har återvänt och vi firar med god mat, pyssel och blommor. Färgvalet är gult, gult och åter gult, men naturligtvis finns det även utrymme för vita, lila och rosa toner! Det finns ett rikt utbud av växter för inomhusbruk, och det börjar även dyka upp växter för trädgården.

Här bjuder vi på mängder av tips hur du kan dekorera inför påskens alla festligheter. Till alla tipsen finns illustrativa och vackra bilder.

 • Placera en bukett på ett oväntat ställe! Överraska till exempel genom att ställa en vacker vas med svenskodlade tulpaner och hyacinter på favoritstolen.
 • Placera en söt bukett eller en liten kruka överst på kakfatet. Narcissus ’Tête à Tête’, en gul minivåreld eller jordviva är bedårande.
 • Rada upp! Genom att placera buketter eller krukor på rad fås en härlig masseffekt. Extra fint blir det om du binder samman färger eller former så det blir repetitivt. Blommorna kan placeras på ett sidebord, köksbord eller på fönsterkarmen där plats finns.
 • Liten vas på fat. Att ta ett par tulpaner eller knipsa av ett par blommor från rikblommande krukväxter och sätta i ett litet glas är bedårande. Extra effektfullt blir det när vasen placeras på     en romantisk assiett. Fint till påsken är att ta ett par blommor från den gulblommande pelargonen ’First Yellow’.
 • Blommor på menyn. God mat hör påsken till och ofta äter vi buffé. Det är lätt att glömma buffébordet, men här ska det naturligtvis också blomma. Ägg är en klassiker och genom att placera en liten blomma mitt i äggskålen blir det extra festligt.
 • Bricka med säsongens växter. Plocka fram en bricka som du tycker mycket om och leta rätt på flera små vaser. Har du inte så många fungerar det utmärkt med små dricksglas eller tomma syltburkar. Placera olika blommor så som pärlhyacinter, tulpaner och narcisser i vaserna. Det är fint att blanda med mindre prydnadsväxter i krukor och ett par ljus. Lökväxter som pärlhyacinter kan gärna stå kvar med löken, den är också vacker!
 • Använd en kaffekopp som vas och stapla på ytterligare en kaffekopp för att skapa höjd. Fyll kaffekoppen med hyacinter, pärlhyacinter eller en liten miniväxt i passande format. Både romantiskt, charmigt och modernt på en och samma gång!
 • Placera Narcissus ’Tête à Tête’ i en korg eller låda. Täck med lite strån och mossa och dekorera slutligen med ägg, hur snyggt som helst!
 • Utan vas. Det är väldigt vackert att lägga tulpanerna direkt på en assiett eller direkt på bordet. Ibland hittar man tulpaner på lök, de håller såklart allra bäst. Gula tulpaner mot en vit spetsduk är helt oemotståndligt.
 • Hyacinter och tulpaner i pastelltoner är underbara tillsammans och doftar ljuvligt.  
 • Glöm inte entrén! Välkomna dina gäster med en symfoni av gula toner och ös på med vivor, gyllenlack, penséer, jordvivor, alunrot, påskliljor, Narcissus ’Tête à Tête’, ranunkler och Sedum ’Lemon ball’ i härliga gula toner.

För publicering inför påsken 2013


Ämnen

Taggar


Blomsterfrämjandet är branschorganisationen med uppdraget att sprida information och inspiration om svenskproducerade blommor.

Vår vision är svensk blomsterglädje i varje hem.

Presskontakt

Malin Hidesäter

Malin Hidesäter

Presskontakt Projektledare information, bilder 0736-585818
Erika Wallin

Erika Wallin

Presskontakt Projektledare Presstexter, hemsida 0708690567

Relaterat material