Följ Blomsterfrämjandet

Fira Alla Hjärtans Dag med säsongens blommor

Pressmeddelande   •   Feb 10, 2014 09:45 CET

Alla hjärtans dag eller Valentine’s dag som dagen heter på många andra ställen i världen firas varje år den 14 februari. Firandet har anor sedan långt tillbaka i tiden. Redan i slutet av 400-talet började man inom den katolska kyrkan att fira helgonet Valentinus den 14 februari. Exakt vem han var är okänt men Sankt Valentine minnesdag instiftades av påve Gelasius I år 498.

Firandet av Valentine har med tiden allt mer kommit att förknippas med romantik och kärlek och idag är Alla hjärtans dag en dag då vi ägnar extra uppmärksamhet åt dem vi tycker om, gärna med  vackra blommor och ett fint kort.

Vem ska du fira?

Det behöver inte nödvändigtvis vara någon du är förälskad i, det kan lika gärna vara någon du tycker mycket om, men som du sällan visar din uppskattning. Kanske någon som du tar för given eller någon som har det lite tungt och motigt just nu. Varför inte överraska din pappa, grannen som alltid ställer upp, barnens ideellt arbetande gymnastiktränare, städerskan på jobbet eller kanske busschauffören som varje dag kör dig till jobbet?

Gläd den utvalde med underbara tulpaner eller vackra prydnadsväxter som är i säsong.

Gör ett fint kort till och du har garanterat bidragit till att någon får en gladare dag!

www.tulpanguiden hittar du en film med tips och inspiration hur du gör en alla-hjärtans-bukett.

http://www.youtube.com/watch?v=LP2JxZUAJIE hittar du en film som sprider glädje.

www.blomsterframjandet.se finns mänger av inspiration och information.


Blomsterfrämjandet är branschorganisationen med uppdraget att sprida information och inspiration om svenskproducerade blommor.

Vår vision är svensk blomsterglädje i varje hem.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.