Gå direkt till innehåll
Anna Bergendahl uppträder i ett hav av svenskodlade tulpaner
Anna Bergendahl uppträder i ett hav av svenskodlade tulpaner

Blogginlägg -

Tulpankonsert med Anna Bergendahl, Nea och Miriam Bryant

I samband med Internationella Kvinnodagen den 8 mars arrangerade Blomsterfrämjandet tillsammans med Mix Megapol en tulpankonsert på Pophuset vid Abbamuséet i Stockholm. På scenen stod tre svenska stjärnor; Anna Bergendahl, Nea och Miriam Bryant. Det var en fantastisk show med svensk- och närodlade tulpaner från Ekerö i Stockholm tillsammans med härlig musik.

Här bjuder vi på lite bilder från showen för dig som inte kunde närvara. 

Scenen var dekorerad med tulpaner i många olika nyanser. I framkant på scenen stod hela odlingslådor, direkt hämtade från Alverbäcks Blommor på Ekerö. På väggen bakom hade Fredrik Larsson och hans kollegor på Bloem skapat färgstarka tulpanväggar. 

De inbjudna gästerna bjöds på något gott att dricka, snittar och fina tulpandekorationer. 

Två veckor innan konserten hade Blomsterfrämjandet och MixMegapol en tävling där radiolyssnare kunde nominera en kvinna som de tyckte var värd en tulpankonsert. Vinnarna presenterades sedan av Gry Forsell i direktsändning. Vinsten bestod i att få ta med sig en vän och komma på konserten. För de vinnare som inte bodde i Stocholm ingick även en övernattning på Abbahotellet. På plats fanns många olika konstellationer; dotter och mor, väninnor, äkta makar och arbetskamrater, samt Gry Forsell själv. 

Först ut att uppträda var fantastiska Nea. För många kanske mest känd som låtskrivare, men efter succén med listettan Some say även som artist. 

Nea föddes i Sydafrika där hennes föräldrar levde undercover för att vara med och bekämpa dåtidens Apartheidsystem. Senare uppvuxen i Alingsås har musiken ständigt varit en stor del av hennes liv, och hon har redan skrivit in sig i pophistorien som låtskrivare. Ur segerraden: En miljard streams, som medskapare till Zara Larssons "Lush Life", "Don't Worry Bout Me" och "TG4M". Vidare: Skott, Maggie Lindemann, Tinie Tempah, Grey, Axwell, Tove Styrke och Sabina Ddumbas ”Conversation”.

Nu uppträder Nea med egen musik, främst för att hon vill ge ett hem till de låtar som inte matchar någon annan artist. De som är mest personliga för henne. Det var en upplevelse att få höra henne live!

Efter Nea var det Anna Bergendahls tur. Hon kom med en färsk bronsmedalj från Melodifestivalen. Anna tog även hon publiken med storm och givetvis fick publiken njuta av Kingdome come

Anna Bergendahl har blivit känd för svenska publiken bland annat genom sin medverkan i Idol och Melodifestivalen. Förutom Kingdom Come har Anna också gjort succé med bland annat låtarna This is my life, Ashes to ashes och The Army.  Anna strålar i kapp med tulpanerna trots få timmar sömn, bilden är tagen dagen efter Melodifestivalfinalen.

Sist ut var Miriam Bryant med sin fantastiska röst. Publiken filmade och fotade ivrigt och den som vill höra hela konserten kan även se den på Mix Megapols Facebooksida där den sändes live. 

Med en otrolig röst och karisma har Miriam Bryant blivit en av landets mest älskade artister. Miriam Bryant släppte 2012 debutsingeln ”Finders Keepers” och sedan dess har det rullat på. Bland annat låg hon 2016 etta, tvåa och trea på Svensktoppen, en bedrift ingen artist klarat tidigare.  År 2017 fortsatte medvinden med P3 Guld-vinst, släppet av andra albumet ”Bye Bye Blue” och ett hyllat Sommar-program i P1. I slutet av 2019 var Miriam Bryant aktuell som en av programledarna i Musikhjälpen och hon har även medverkade  i Jills Veranda.

När showen var över fick publiken ta med sig tulpanbuketter hem. Alla tulpaner var så klart närodlade och Från Sverige märkta. Publiken fick själva önska vilka tulpaner de ville ha i sin bukett och en favorit var som alltid den väldoftande ljusgula sorten Verona. De flesta tulpaner hamnade i buketter hos någon av vinnnarna och de som blev över återanvändes av Bloem till sorgbinderi. Det är viktigt att det inte blir något svinn!

Härliga färgglada buketter piggar upp!

Erika Wallin, Lotta Hovhammar och Malin Hidesäter. Erika och Malin är projektledare på Blomsterfrämjandet och Lotta jobbar på Från Sverige. Blomsterfrämjandet ansvarade tillsammans med MixMegapol unplugged för arrangemanget och Från Sverige såg till att tulpanerna var tydligt utmärkta. 

Tack för en fantastiska show och ett gott samarbete Mix Megapol unplugged!

Blommiga hälsningar

Malin & Erika

Foto: Erika Wallin & Jonna Bloom

Ämnen

Taggar

Presskontakt

Malin Hidesäter

Malin Hidesäter

Presskontakt Projektledare information, bilder 0736-585818
Erika Wallin

Erika Wallin

Presskontakt Projektledare Presstexter, hemsida 0708690567