Följ Blomsterfrämjandet

Tulpanens dag - 15 januari.

Pressmeddelande   •   Jan 14, 2009 13:50 CET

Den 15 januari firar vi tulpanens dag för 19:e året. Tulpanens dag firar vi för att välkomna våren.


Hur firar vi?
Det kommer att vara utdelning av tulpaner i sex olika städer runt om i Sverige. Det är invånare i Stockholm, Göteborg, Malmö, Jönköping, Kalmar och Härnösand som kommer att få ett smakprov på vårens första skörd av svenskodlade tulpaner. Floristelever från olika skolor kommer att finna på plats och det blir först till kvarn...............Ca. 15 000 tulpaner kommer att glädja och lysa upp stadsbilden under den 15 januari.

Ett klimatsmart val
En ny LCA-analys (LCA = Livscykelanalys) visar hur klimatsmarta våra svenskodlade tulpaner är. Vi bifogar ett extra pressmeddelande från den studien.

Skötselråd för tulpaner:
Skär av ca 1 cm av stjälkarna med en vass kniv när emballaget fortfarande finns runt tulpanerna. De suger lättare upp vatten då.
Sätt tulpanerna med sitt emballage i en ren vas som är väl fylld med friskt och kallt vatten.
Låt dem stå svalt och dra åt sig vattnet i ett par timmar.
Ta bort emballaget och arrangera tulpanerna.

Placering:
Tulpanerna håller sig fräscha länge om de placeras svalt.
Undvik direkt solljus för längsta möjliga hållbarhet.
Tulpanens åldrande påskyndas av den etylengas som frukter utsöndrar. Placera därför inte tulpanerna vid sidan av ett fruktfat.

Tips!
Efter ett par dagar kan man med fördel snitta om tulpanerna och byta till nytt fräscht vatten vasen. Fyll på rikligt med kallt vatten.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.