Gå direkt till innehåll
Blomsterlöksplantering i Mästarrabatten 2010

Pressmeddelande -

Blomsterlöksplantering i Mästarrabatten 2010

Mästarrabatten för 2010, ”Helenas hörna”, av Helena Åhlund är en välstämd symfoni av färger och former. För att det ska finnas något som blommar tidigt på våren i rabatten är det nu dags att plantera de blommande vårlökarna som ingår i Mästarrabatten.


Oavsett om du har planterat hela rabatten i din trädgård eller bara plockat vissa delar av den gör lökväxterna att blomningen kommer igång tidigt på säsongen. Genom att plantera vårlök i Mästarrabatten tillsammans med perenner kommer lökens vissnande blad att effektivt döljas av perennernas frodiga grönska och rabatten håller sig därför fin från tidig vår till långt fram på hösten, ja faktiskt även över vintern då det lilla trädet och buskarna som ingår i rabatten upprätthåller liv och struktur.


Mästarrabatter är skapade av mästare inom trädgård för att passa i vanliga villaträdgårdar. Varje år lanseras en ny Mästarrabatt. Konceptet drivs av GRO Plantskolor; svenska detaljister och producenter av buskar, träd och perenner, med stöd av International Flower Bulb Centre i Holland.

Se bifogat dokument där rabattens blomsterlökar beskrivs.

Ämnen

Kontakter

Malin Hidesäter

Malin Hidesäter

Presskontakt Projektledare Blomsterfrämjandet och Tulpankampanjen 073-6585818
Erika Wallin

Erika Wallin

Presskontakt Projektledare Tulpankampanjen 0708-69 05 67 Tulpanguiden
Ulrika Grönlund

Ulrika Grönlund

Presskontakt Projektledare Blomsterfrämjandet 073-9148300