Gå direkt till innehåll
Årets pelargon 2011 - 'Queen of Wien'

Pressmeddelande -

Årets pelargon 2011 - 'Queen of Wien'

Regn eller sol spelar ingen roll när det gäller den här pelargonen, alltså trivs den i vilket väder som helst och vi kan därför i allmänna ordalag kalla den för en riktig ”allväderspelargon”.


Sorten är en enkelblommande pelargon och ursprungssorten heter ’Wiener Blut’ och är uppkallad efter den Österrikiska drottningen Elisabeth som levde i Wien på 1800-talet. ’Queen of Wien’ är fortfarande mycket populär i Wien där man kan se den planterad i många av stadens parker.


’Queen of Wien’ trivs både i urna eller som friplanterad i rabatter och varken sol eller regn är något hinder för den här pelargonen. Den har röda enkelblommande blomklasar med ett robust bladverk i mörkgröna nyanser. Plantera gärna den här pelargonen i jord som snabbt torkar upp.


Juryn som består av Patrik Vilsmyr, Mäster Grön och Lotta Alhvar, Svenska Moderådet har valt och vrakat mellan olika sorter och valet av ’Queen of Wien’ var ett givet val.

Miniintervju med jurymedlem Lotta Alhvar från Svenska Moderådet:
Hur går själva utnämningen till?
Vi bollar ideer..och just denna gång var vi rörande eniga om att just denna känns helrätt...med tanke på att den passar in i Vintagetrenden.

Vad är det ni bedömmer när ni går igenom alla kandidater till Årets Pelargon?
Ska ligga rätt i tiden...ha en möjlighet att bli omtyckt av många...så klart tålighet vilket passade utmärkt eftersom det här årets pelargon kan liknas vid en ”allväderspelargon”.

Hur är det att sitta i juryn för Årets Pelargon?
Jättekul och oerhört hedrande.

Ämnen

Kontakter

Malin Hidesäter

Malin Hidesäter

Presskontakt Projektledare Blomsterfrämjandet och Tulpankampanjen 073-6585818
Erika Wallin

Erika Wallin

Presskontakt Projektledare Tulpankampanjen 0708-69 05 67 Tulpanguiden
Ulrika Grönlund

Ulrika Grönlund

Presskontakt Projektledare Blomsterfrämjandet 073-9148300

Relaterat innehåll