Följ Blomsterfrämjandet

Wollemi Pine™

Pressmeddelande   •   Feb 19, 2007 14:15 CET

Wollemi Pine™ kommer till Sverige! En sensationell upptäckt som är fullt jämförbar med upptäckten av en levande dinosaurie i våra dagar.

Upptäckten av Wollemi Pine™
Skogsvandraren David Noble från Australien upptäckte år 1994 ett bestånd egendomliga träd som för honom var helt okända. Barren var stora, mjuka och lansettlika till formen. Barken var grov och såg ut som bubblande choklad. Det var ett litet antal egendomliga plantor som växte djupt inne i en avlägsen dalgång. David tog med sig en gren till Royal Botanic Garden i Sidney där man identifierade växten till en medlem av familjen Araucariaceae. Det här släktet var känt enbart från fossiler. David Noble hade alltså funnit ett träd som man trodde varit utrotat i mer än 65 miljoner år. Trädet har fått namnet Wollemia nobilis efter vandraren i Blue Mountains. Det svenska namnet på växten är wollemia.

Wollemi Pine™ är ett träd som har överlevt många katastrofer. Det tål mycket och har ett stort användningsområde inomhus och i trädgården, på terrassen, på balkongen, i rabatten och i kruka.

För mer information se bifogat dokument och evenemangsdokument

För mer information kontakta:
Blomsterfrämjandet| Telefon 08-787 53 90 | Fax 08-787 53 91
www.blomsterframjandet.se | info@blomsterframjandet.se

Pressmeddelandet är utsänt i samarbete med Blomsterlandet och
AB Hörnhems Handelsträdgård.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.