Gå direkt till innehåll
Nu spirar blommor, perenner och vedartade växter Från Sverige! Foto. Hanna Wendelbo
Nu spirar blommor, perenner och vedartade växter Från Sverige! Foto. Hanna Wendelbo

Pressmeddelande -

Upplev Sveriges Blomsterprakt: Från Sverige Blomveckor Startar Nu!

Blomveckorna Från Sverige den 3-16 juni får hela Sverige att blomma extra ljuvligt! Under två veckor lyfter branschens handelsträdgårdar, Garden Centers och butiker Från Sverige-märkta blommor, perenner och vedartade växter och gör det ännu enklare att välja svenskodlat till trädgårdarna och krukorna. Märket betyder att växten är odlad, skördad eller hanterad, förpackad och kontrollerad i Sverige!

Genom att välja svenskodlade växter stödjer du svensk odling så att hantverket lever vidare i Sverige. Foto: Hanna Wendelbo

De svenska odlarna lever upp till högt ställda krav när det gäller miljöpåverkan. Foto: Hanna Wendelbo


5 fördelar med att välja svenskodlade blommor och växter

1. Du stödjer svenska odlare

Genom att välja svenskodlade växter stödjer du svensk odling så att hantverket lever vidare i Sverige. Titta efter märket Från Sverige!

2. Svenskodlade växter och blommor håller bättre

Svenskodlade växter är odlade för svenska förhållanden, både för inomhusklimat och utomhusklimat. När du väljer närodlade växter från Sverige får du blommor som håller länge!

3. Svenskodlade växter har transporterats kortare

När du köper närodlade växter från Sverige får du blommor som har kortare transporter till butik.

4. Gynnar arbetstillfällen i Sverige

Odling, förädling och packning skapar arbetstillfällen i Sverige. Många handelsträdgårdar är familjeföretag där generation efter generation arbetar och företagen finns över hela landet.

5. Odlingarna är certifierade

De svenska odlarna lever upp till högt ställda krav när det gäller miljöpåverkan. De svenska odlarna tar ett omfattande miljöansvar och jobbar aktivt med att minska odlingens klimatpåverkan.

Foto: Hanna Wendelbo

Foto: Hanna Wendelbo

Sommarblommor i många olika arter och sorter

I Sverige har vi en lång tradition av att odla sommarblommor. Det finns många olika arter och sorter. I vår växtinformation har vi samlat information och kunskap om de vanligast sorterna.

För att få använda märket Från Sverige på växter är kravet att växterna är certifierade enligt IP Sigill Prydnadsväxter & Plantskola, som är den största standarden för växter i Sverige. Det innebär att odlingen är kontrollerad av ett oberoende kontrollorgan och växterna kommer från odlare som tar ett omfattande miljöansvar. Övergripande mål för många odlare är att arbeta förebyggande och minimera användning av kemiskt växtskydd, minimera växtnäringsläckage, miljöoptimerad energianvändning samt minimera risker för människor.

Titta efter märket när du handlar växter!

Välkommen att lära dig mer på vår hemsida www.blomsterframjandet.se.

Läs mer om Från Sverige på https://fransverige.se

Ämnen

Kategorier


Blomsterfrämjandet är branschorganisationen med uppdraget att sprida information och inspiration om svenskproducerade blommor.

Vår vision är svensk blomsterglädje i varje hem.

Kontakter

Malin Hidesäter

Malin Hidesäter

Presskontakt Projektledare Blomsterfrämjandet och Tulpankampanjen 073-6585818
Ulrika Grönlund

Ulrika Grönlund

Presskontakt Projektledare Blomsterfrämjandet 073-9148300