Gå direkt till innehåll
Ulrika Grönlund, ny medarbetare på Blomsterfrämjandet.
Ulrika Grönlund, ny medarbetare på Blomsterfrämjandet.

Pressmeddelande -

Ulrika Grönlund – ny medarbetare på Blomsterfrämjandet

Blomsterfrämjandets nya medarbetare heter Ulrika Grönlund. Ulrika har en lång erfarenhet inom odling och trädgård. Hon jobbar som skribent inom trädgård och inredning och har även skrivit fem trädgårdsböcker. Ulrika designar trädgårdar och håller just nu på att starta upp en dahliafarm i Skåne tillsammans med sin sambo.

Ulrika Grönlund svarar på 3 frågor.

Vem är du?

Jag är en kreativ person som älskar trädgård i olika former. Jag tycker om att utveckla idéer oavsett om det är att skriva en bok eller bygga ett orangeri. Det jag gillar allra mest är att skapa härliga miljöer för familj och vänner att trivas i och att odla mina egna grönsaker och blommor. Att laga mat med egenodlat är svårslaget som tillexempel solvarma tomater tillsammans med nyskördad basilika, mums... Jag bor just nu i Malmö tillsammans med min sambo Tim men snart flyttar vi till en gård på Österlen i Skåne.

Vad har du på gång just nu?

Jag har precis börjat jobba på Blomsterfrämjandet vilket är superroligt! Jag brinner för odling och att få vara med att inspirera till att välja svenskodlat i säsong ser jag som en viktig uppgift. I mars släpps min nya bok om dahlior och så har vi gården som ska totalrenoveras, där kommer det garanterat bli en hel del fotograferingar för Blomsterfrämjandet.

Varför tycker du att det är viktigt med det svenskodlade?

Först och främst främjar det miljön genom kortare transporter och att det ger arbetstillfällen i Sverige. Sedan tycker jag att det är viktigt att stödja och värna om våra svenska odlare, vem vill inte kunna gå till sin närmsta plantskola eller blomsterbutik och kunna köpa närproducerat? Många odlare har Svenskt Sigillcertifikat, en miljömärkning som visar att odlarna minskar klimatpåverkan. Jag tycker det är fantastiskt att många odlare anlägger blommande fält som ökar den biologiska mångfalden genom att ge fina förutsättningar för såväl bin, humlor, fjärilar och fåglar. Jag ser så mycket fram emot att lära mig mer om det svenskodlade och få förmedla detta till andra tillsammans med min kollega Malin Hidesäter.Ämnen

Kategorier


Blomsterfrämjandet är branschorganisationen med uppdraget att sprida information och inspiration om svenskproducerade blommor.

Vår vision är svensk blomsterglädje i varje hem.

Presskontakt

Malin Hidesäter

Malin Hidesäter

Presskontakt Projektledare Blomsterfrämjandet och Tulpankampanjen 073-6585818
Erika Wallin

Erika Wallin

Presskontakt Projektledare Tulpankampanjen 0708-69 05 67 Tulpanguiden
Ulrika Grönlund

Ulrika Grönlund

Presskontakt Projektledare Blomsterfrämjandet 073-9148300