Gå direkt till innehåll
My Feldt i ett hav av tulpaner!
My Feldt i ett hav av tulpaner!

Pressmeddelande -

​Tulpanlycka med My Feldt


När jag är som allra vintertröttast så brukar jag gå ut och krafsa bort lite löv i trädgårdslanden, bara för att se de små gröna spjuten som skjuter från tulpanlökarna där under jorden. Intill huset har de kommit längst, då vet jag att även i år, så kommer våren. Den kommer komma med all sin kraft och plötsligt så står de där, tulpanerna, likt klubbor och vajar i regnbågens alla färger över hela trädgården. Tulpanerna för mig är glädje, ungefär som ett lotteri där man vinner på varenda lott!”

My Feldt

Få personer kan som My Feldt måla med orden. När hon beskriver sina känslor för hur vintern får henne att känna sig och hur tulpaner visar vägen tillbaka till vårglädjen behövs knappast någon ytterligare förklaring. Blomsterfrämjandet har under detta år glädjen att fortsätta samarbetet med My Feldt, som förutom att vara stjärnkonditor på TV och författare, även är en fantastik ambassadör för svenskodlade blommor. En av Mys favoriter i början av året är tulpaner, och det är hon inte ensam om. Runt 160 miljoner svenska tulpaner odlas av skickliga trädgårdsmästare från Malmö i söder till Sundsvall i norr. Tulpanen är den i särklass populäraste blomman den här tiden och det är inte så konstigt, många känner nog igen sig i Mys känslor.

Mys känslor för tulpaner

”Jag älskar tulpaner så mycket att det övergår mitt eget förstånd ibland! Men det är kanske för att jag är så totalt utsvulten på karamelliga knalliga blommor mitt i det mörkergrå, för att det var så länge sedan vi sågs, i trädgården. För att jag längtar så mycket till våren vid den här tiden att det är pyspunka på hela mitt blodomlopp. Så när de dyker upp så klär jag hemmet i tulpaner. Krispiga så att det knastrar när man tar i dem, sen slår de ut och ler mot mig och säger: Våren kommer My, den är alldeles runt hörnet.

5 tulpantips från My

  • Våga välja färg! Buketter i blandade färger är vackert och piggar upp på vintern när vi behöver färg och glädje i vardagen.
  • Placera tulpanerna i en vacker plåtburk som omväxling till glasvasen. Det är vackert när någon färg på burken går ton i ton med någon av tulpanerna. Många, speciellt gamla, plåtburkar är inte helt täta så ställ gärna en glasburk inne i burken så slipper du vattenringar på bordet.
  • Maxa blomningen genom att komplettera med blommiga textiler, kuddar, gardiner, dukar eller dina egna kläder. Det blir oslagbara och personliga kombinationer.
  • Köp en stor bukett tulpaner och låt barnen vara med och leka fram sina egna buketter. Förmedla odlingskunskap till barnen på ett lättsamt vis, hjälp dem att snitta stjälkarna och förklara att tulpaner behöver kallt vatten.
  • Släng inte buketten när den håller på att vissna, för det är när kronbladen öppnat sig helt, stjälkarna växt och buketten vildar till sig som den är som allra vackrast.

Vackrast är tulpanerna när de stått i vasen så länge att de vissnat

då hänger de där och är som bräckligast

fint så det slår för visst är det väl så

att livet är som vackrast strax innan det tar slut

så även för en bukett tulpaner.

My Feldt

Träffa My Feldt & Blomsterfrämjandet på Formex den 14 januari

Klockan 14.00 har vi vår pressträff vid Blomsterfrämjandets Flower truck.

Monter B 14:31

Välkomna!

Ämnen


Blomsterfrämjandet är branschorganisationen med uppdraget att sprida information och inspiration om svenskproducerade blommor.

Vår vision är svensk blomsterglädje i varje hem.

Kontakter

Malin Hidesäter

Malin Hidesäter

Presskontakt Projektledare Blomsterfrämjandet och Tulpankampanjen 073-6585818
Erika Wallin

Erika Wallin

Presskontakt Projektledare Tulpankampanjen 0708-69 05 67 Tulpanguiden
Ulrika Grönlund

Ulrika Grönlund

Presskontakt Projektledare Blomsterfrämjandet 073-9148300

Relaterat innehåll

Relaterade event