Gå direkt till innehåll
Tro, hopp och tulpaner den 14 februari

Pressmeddelande -

Tro, hopp och tulpaner den 14 februari

Nu är det rätt säsong för traditionellt och eldigt röda tulpaner vilket passar utmärkt att ge bort på Alla hjärtans dag den 14 februari.

Tidigt hittar vi alla härliga lökblommor som skvallrar om att ett nytt år är här och att Alla hjärtans dag är i antågande. Framför allt hittar vi en härlig mängd tulpaner i flertalet läckra kärleksfärger som rött, rosa och lila.

Intressanta siffror
Bland de 20 största sorterna hittar vi 4 sorter som är röda, ’Abba’, ’Rococo’, ’Pretty Woman’ och ’Ben van Zanten’.

Av de totalt dryga 130 miljoner tulpaner som drivs fram i Sverige står de röda sorterna för drygt 22 %, de rosa för 15 % och de lila för 10 %.

Information

Blomsterfrämjandet och tulpandrivarna har under många år fört en omfattande informationskampanj när det gäller tulpaner. Trots all information återkommer inför varje säsong frågan om hur man sköter tulpanerna. Hjälp med allt det här finns på www.tulpanguiden.se men du hittar också en hel del information om lökväxter på www.bulbsonline.org.

Eftersom tulpaner är en av våra mest älskade produkter i vasen önskar vi att alla hjälper till att sprida informationen från www.tulpanguiden.se. Varje ny säsong innebär att det blir nya konsumenter, unga människor som sätter bo eller någon som provar produkten för första gången, och då är det här verkligen en enkel och inspirerande sida.

Gör någon glad på Alla hjärtans dag!

Ämnen

Kontakter

Malin Hidesäter

Malin Hidesäter

Presskontakt Projektledare Blomsterfrämjandet och Tulpankampanjen 073-6585818
Erika Wallin

Erika Wallin

Presskontakt Projektledare Tulpankampanjen 0708-69 05 67 Tulpanguiden
Ulrika Grönlund

Ulrika Grönlund

Presskontakt Projektledare Blomsterfrämjandet 073-9148300