Gå direkt till innehåll
Tre stilar, en växt

Pressmeddelande -

Tre stilar, en växt

Hängbegonia, Begonia x tuberhybrida Pendula-Gruppen, är en mycket odlingsvärd blomma. Den bjuder på överdådig blomning, är enormt praktfull och dessutom lättskött! Blommorna är hängande och finns i olika toner av gult, orange, rött, vitt och rosa. Det finns både enkla och dubbla blommor, ofta en av varje bredvid varandra och bladverket har en skimrande lyster.

Hängbegonians goda egenskaper gör den lätt att använda i många olika sammanhang. Här ger vi tre inredningstips.

Experimentera mera

Trädgård är roligt och det är fritt fram att använda fantasin i inredningen. Genom att prova sig fram kan en klädförvaringspåse förvandlas till en ampel eller ett gammalt rör till blomkruka. Hängbegonian är perfekt när du vill skapa en glad miljö och fungerar lika bra på balkongen som i ett hörn av trädgården.

Klassiskt romantiskt

Hängbegonian tillhör de utplanteringsväxterna som har funnits länge i odling och gamla herrgårdar hade ofta magnifika urnor på trappan med hängande begonior. Vill du skapa en romantisk och klassisk miljö är hängbegonian perfekt att jobba med.  Välj hängbegonior i pastellfärger och komplettera med vita spetsdukar och vackra ljusstakar för att skapa en skön stämning.

Trädgårdsflärd

Den sociala trädgården ger guldkant i tillvaron, är glad och färgstark! Här är växter som symboliserar glädje och livskraft självklara inslag och det finns få så livskraftiga växter som hängbegonian. Välj hängbegonior i klara färger och använd gärna många för att skapa effekt.

Genom att använda dem på verandan eller balkongen kan man låta blommorna hänga ner över räcket.

Skötselråd:

Hängbegonian trivs bäst i ett halvskuggigt till skuggigt läge och passar t.ex. utmärkt att hänga under ett träd.

Hängbegonian placeras lämpligtvis i en ampel alternativt i en hög kruka där det finns utrymme för hängande grenar och blommor. Det är viktigt att sörja för god dränering eftersom hängbegonior annars kan ruttna. Vattna måttligt med svag näringslösning.

Hängbegonian bildar knölar som kan sparas när säsongen är över. Knölarna förvaras mörkt, torrt och frostfritt. På våren är det dags att plocka fram knölarna igen.  Om man har haft plantan i många år kan man dela knölen och få fler plantor.  En mycket trevlig gå bort present!

Hängbegoniorna kan också övervintras på en ljus plats i 10-12°. De beskärs, planteras om och drivs då tidigt på våren för att blomma igen nästa säsong.


Ämnen


Blomsterfrämjandet är branschorganisationen med uppdraget att sprida information och inspiration om svenskproducerade blommor.

Vår vision är svensk blomsterglädje i varje hem.

Kontakter

Malin Hidesäter

Malin Hidesäter

Presskontakt Projektledare Blomsterfrämjandet och Tulpankampanjen 073-6585818
Erika Wallin

Erika Wallin

Presskontakt Projektledare Tulpankampanjen 0708-69 05 67 Tulpanguiden
Ulrika Grönlund

Ulrika Grönlund

Presskontakt Projektledare Blomsterfrämjandet 073-9148300

Relaterat innehåll