Gå direkt till innehåll
Taranta-Serien – lättskötta favoriter både ute som inne!

Pressmeddelande -

Taranta-Serien – lättskötta favoriter både ute som inne!

Lika vackra ute på balkongen eller i trädgården som de är inne på fönsterbrädan eller köksbordet.  Sorterna i Taranta-Serien är perfekta för alla som har minimalt med tid för sina krukväxter, eftersom de endast kräver vatten en gång per vecka och klarar bra både att stå soligt och i halvskugga. Dessutom är de perfekta för alla allergiker!

Taranta-Serien är en typ av fylldblommig våreld/höstglöd som påminner om den populära Calandiva-Serien. Skillnaden är främst att kronbladen i Taranta-Seriens blommor är mer hjärtformade och fintandade. Bladen är också smalare och så fint tandade att de nästan kan liknas vid maskrosblad.

Taranta-serien bjuder på en otroligt lång blomning och upp till 12 veckor kan du njuta av blomsterprakten. Blommorna finns i milda toner från mustigt, mörkt vinröd till gyllene orange, guldgul, rosa och även klassiskt vita.

Höstglöd tillhör suckulenterna vilket innebär att de lagrar vatten och näring. Rotsystemet är grunt så det räcker att vattna försiktigt och aldrig på redan våt jord. Svag näringslösning i vattnet från vår till höst främjar tillväxt och blomning.

Helst vill sorterna stå ljust och soligt, men blommande exemplar trivs även i lätt skugga. Under sommar och höst är sorterna fina i olika typer av utegrupper, i balkongkrukor eller på utebordet. Inne är de perfekta både på fönsterbrädan och även placerade en bit in i rummet.

Genom att klippa bort vissna blommor och ge växten näring, blir den stor och frodig och kan till och med blomma om.

Förutom att vara lättskött och lättplacerad är sorterna i Taranta-Serien dessutom utmärkta för allergiker eftersom bladen är blanka, blommorna doftlösa och pollenkornen få.


Ämnen


Blomsterfrämjandet är branschorganisationen med uppdraget att sprida information och inspiration om svenskproducerade blommor.

Vår vision är svensk blomsterglädje i varje hem.

Kontakter

Malin Hidesäter

Malin Hidesäter

Presskontakt Projektledare Blomsterfrämjandet och Tulpankampanjen 073-6585818
Erika Wallin

Erika Wallin

Presskontakt Projektledare Tulpankampanjen 0708-69 05 67 Tulpanguiden
Ulrika Grönlund

Ulrika Grönlund

Presskontakt Projektledare Blomsterfrämjandet 073-9148300