Följ Blomsterfrämjandet

Tävlingen ’Finaste vårplanteringen’ är avgjord – grattis Victoria Skoglund och Ann-Marie från Karlshamn!

Pressmeddelande   •   Mar 07, 2013 07:00 CET

I samarbete med mässan Skånsk Trädgård arrangerade Blomsterfrämjandet tävlingen ’finaste vårplanteringen’. Tävlingen gick ut på att mässans besökare fick rösta fram sin favorit bland tio vårplanteringar som designats av olika trädgårdspersonligheter. Över 1000 besökare röstade på sin favorit. Den lyckliga vinnaren blev Ann-Marie från Karlshamn som lagt sin röst på Victoria Skoglund från Zetas trädgård i Stockholm. Victorias vinnande bidrag var en härlig vårplantering i blå toner som innehåll förgätmigej, lungört, blå pärlhyacint och svart brokviol/minipensé. 

På andra plats kom Jenny och Jörgen Nilsson från Dammstorps Handelsträdgård i Malmö. De hade skapat en ljuvlig vårplantering i glada rosa toner med brokviol, minipensé, spetsmössa, tusensköna, alunrot, murgröna och slideranka. 

På tredje plats kom Peter Englander från Apotekarns Trädgård med sin plantering ’gult är kult’ som var en gul färgsymfoni med gyllenlack, alunrot, Ranunculus, Narcissus Tête-à-tête ochlundviva.

Blomsterfrämjandet tackar alla medverkande och gratulerar Ann-Marie från Karlshamn och Victoria Skoglund!


Blomsterfrämjandet är branschorganisationen med uppdraget att sprida information och inspiration om svenskproducerade blommor.

Vår vision är svensk blomsterglädje i varje hem.

Bifogade filer

Word-dokument

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.