Gå direkt till innehåll
Stjärnklara julgranar

Pressmeddelande -

Stjärnklara julgranar


Nya idéer för julgranar med julstjärnor

Vad vore julafton utan en dekorerad gran? Det finns knappt ett hushåll som inte har denna symbol för jul. Experterna på Stars for Europe (SfE) delar julgransidéer med hjälp av julstjärnor som kommer att tilltala de som älskar riktiga träd såväl som de som föredrar alternativ.

För minimalister: Stjärnklara träd med krämfärgade julstjärnor

Krämfärgade julstjärnor passar perfekt till en minimalistisk jul i skandinavisk stil. Med sina stjärnformade högblad får de en riktigt festlig känsla i julgranar och på presenter. Här fungerar skurna julstjärnor fantastiskt, instoppade i julgranskulor som vaser med hängöglorna borttagna.

Med sin triangulära form gör denna enkla trähylla till en idealisk ersättare till den klassiska julgranen för alla som vill ha ett återanvändbart alternativ. Dekorera hyllan med julstjärnor, kottar, gröna växter, paket, juldekorationer och arrangera sedan en ljusslinga. Klart! Hjulen gör att du kan flytta julgranen dit den väcker mest uppmärksamhet. DIY-tips: Du kan bygga en hylla själv med hjälp av en trästege. Fäst helt enkelt träskivor på motsatta stegpinnar, samt under benen där du kan fästa hjulen.

En julstjärna som ersätter en julgran? Inga problem med detta imponerande exemplar av en pelarformad julstjärna! Julstjärnor finns i många olika färger, storlekar och former. Pelarformade växter är sällsynta och inte lätta att få tag på. Störst chans är att hitta dem är i början av säsongen i en bra fackhandel.

För romantiker: Sagolikt julgransalternativ

Den här hemmagjorda julgranen dekorerad med vinterbär (ilex verticillata) och en sagolik ljusslinga är både romantisk och modern. Den består av fem 1,8 m rundstavar sammanbundna i ena änden och uppsatta som en tipi. Som en magnifik mittpunkt hänger en korg som är fylld med planterade med julstjärnor. Presenter kan läggas under träramen för att spara utrymme.

Grenar placerade i vas och dekorerade med juldekorationer och skurna rosa julstjärnor är ett kreativt alternativ till den klassiska julgranen. Julstjärnorna är satta i provrör fyllda med vatten.

Hängdekoration som alternativ julgran: Du kan hitta en lämplig plats var som helst för denna spiralgran, täckt med enkvistar och dekorerad med julstjärnor och minikulor. Denna vackra hängande dekoration är enkel att göra med lite färdighet.

För att minijulgranen ska hänga behöver du hantverkstråd (1 - 2 mm tjock), två tänger (en sidavbitartång för att klippa och en spetstång för att böja tråden), enkvistar, små julkulor, snöre/tejp, silvertråd, tre provrör och tre mini julstjärnor.

Gör så här:

Steg 1: Klipp till 50-60 cm tråd med hjälp av en avbitartång. Använd en spetstång för att göra en liten ögla i ena änden för upphängning.

Steg 2: Börja med slingan, forma tråden till en spiral en cirkel i taget. Lägg till en större cirkel på slutet.

Steg 3: Fäst enbusken runt spiralen med silvertråden.

Steg 4: Fäst minikulorna och provrören på den enbärslindade spiralen med band och häng din minijulgran på din valda plats. Fyll sedan provrören med vatten och sätt i de skurna julstjärnorna.


Alternativt vintage väggträd med julstjärnor

Med denna hemmagjorda julgran finns det inga gränser för fantasin, den är gjord av julstjärnor och en omatchad samling av nostalgiska juldekorationer. Denna kreativa väggdisplay är en platsbesparande lösning för alla som vill ha ett originellt alternativ till den klassiska julgranen. Förutom julstjärnorna är även broderbågarna med julmotiv verkligen iögonfallande. De kan göras med bara några få steg.

Du behöver en gammal jultröja, sax, broderibågar och lim- och limpistol.

Gör så här:

Steg 1: Placera den inre ringen på broderibågen i mitten av ditt valda motiv på bygeln och markera en cirkulär skärlinje som är minst två centimeter större än bågen. Klipp ut motivet längs denna linje.

Steg 2: Placera din bygel centralt över den inre ringen. Placera den öppna ytterringen ovanpå och dra åt spännskruven. När motivet är i önskat läge, fäst överskottet på insidan av ramen med en limpistol.

Tips: Det finns plats för fler broderiramar i olika storlekar med julmotiv i detta DIY-väggträd.

Julstjärnor som snittblommor

Oavsett om de står själva i en vas, som ett blomsterarrangemang eller i en bukett har skurna julstjärnor en lång livslängd i vas. De vackra, stjärnformade högbladen kommer att hålla sig fräscha i cirka två veckor om du direkt stoppar den mjölkiga juicen från att sippra ut ur. För att göra detta, sänk först ner de avskurna stjälkarna i varmt vatten på ca 60°C i fem sekunder och sätt sedan ner dem i kallt vatten.

För fler julgransidéer med julstjärnor och massor av annan information och dekorationstips med denna vinterblommande växt, besök: https://www.starsuniteeurope.eu.


Stars for Europe

Stars for Europe är ett marknadsföringsinitiativ från de europeiska julstjärneförädlarna Dümmen Orange, Selecta One, Beekenkamp Plants och Syngenta Flowers. Initiativet grundades år 2000 med syftet att främja och säkra en långsiktig försäljning av julstjärnor i Europa. SFE-aktiviteter äger för närvarande rum i 22 europeiska länder. Från 2021 till 2024 stöds marknadsföringsaktiviteten av EU som en del av kampanjen "Stars Unite Europe" i sju länder: Frankrike, Tyskland, Italien, Nederländerna, Polen, Sverige och Spanien.

Vid användning av bilder ska de märkas med byline Stars for Europe. Skicka gärna en kopia.

Presskontakt:
Blomsterfrämjandet
Malin Hidesäter malin@blomsterframjandet.se
Jenny Ivarsson jenny@baskern.se

Ämnen

Kategorier


Blomsterfrämjandet är branschorganisationen med uppdraget att sprida information och inspiration om svenskproducerade blommor.

Vår vision är svensk blomsterglädje i varje hem.

Kontakter

Malin Hidesäter

Malin Hidesäter

Presskontakt Projektledare Blomsterfrämjandet och Tulpankampanjen 073-6585818