Gå direkt till innehåll
Svenskodlade krukväxter skapar stämning i Sommar med Ernst
Svenskodlade krukväxter skapar stämning i Sommar med Ernst

Pressmeddelande -

Sommar med Ernst väljer svenskodlat!

I populära TV-serien Sommar med Ernst bjuder Ernst Kirchsteiger på mängder av tips och idéer om hur du kan skapa härliga miljöer. Han planerar, inreder, snickrar, målar, planterar växter och gör vackra buketter. Växtvalet har delvis gjorts i samarbete med Blomsterfrämjandet och det är självklart svenskodlade säsongsväxter som gäller.

Här presenterar vi några av de växter som Ernst valt att arbeta med.

Pelargoner, Pelargonium

Ernst älskar pelargoner! Gamla sorter, doftande sorter och sorter med vackert mönstrade blad hör till favoriterna. Sorterna ’Karna’ och ’Drottningminne’ är två sorter med lång historia som åter finns i odling och som passar perfekt i gamla miljöer. Mårbackapelargonen som har ljusrosa blommor med rosa ståndarknappar och rostrött pollen är ytterligare en historisk ögonsten.

Hängbegonia, Begonia x tuberhybrida Pendula-Gruppen

En härlig klassiker som gör sig bra placerad på piedestal eller i ampel. Växtsättet är kraftigt och blomningen är riklig med stora hängande blommor. Används mest ute men fungerar även i uterum. Vattna och gödsla med måtta, annars får du mer blad än blommor! Hängbegonia har en knöl som kan förvaras som nedvissnad under vintern. Förvara den vid 18-20 grader och låt jorden vara helt torr. Plantera sedan om knölen i ny fräsch jord framåt vårkanten.

Lyckliga Lotta, Impatiens hawkeri

En söt krukväxt att bli glad av och som fungerar utmärkt både inne och ute. Bästa knepet för att lyckas med Lyckliga Lotta är att se till att den aldrig torkar ut. Med en liten skvätt vatten varje dag ger Lyckliga Lotta blomsterglädje under lång tid. Finns i många olika färgnyanser vilket gör den lätt att använda i olika miljöer.

Slideranka, Mühlenbeckia

Skapar tack vare sitt skira växtsätt lugn och trivsel var den än placeras! Det finns både stor och liten slideranka och det som skiljer är främst storleken på bladen. Fungerar utmärkt såväl ute som inne, både för sig själv och tillsammans med andra växter, i köket såväl som i tonårsrummet. Såklart även en av Ernsts favoriter!

Mer info om de olika växterna hittar du på www.blomsterfrämjandet.se

Sommar med Ernst kan du se på http://www.tv4.se/sommar-med-ernst

Ämnen


Blomsterfrämjandet är branschorganisationen med uppdraget att sprida information och inspiration om svenskproducerade blommor.

Vår vision är svensk blomsterglädje i varje hem.

Kontakter

Malin Hidesäter

Malin Hidesäter

Presskontakt Projektledare Blomsterfrämjandet och Tulpankampanjen 073-6585818
Erika Wallin

Erika Wallin

Presskontakt Projektledare Tulpankampanjen 0708-69 05 67 Tulpanguiden
Ulrika Grönlund

Ulrika Grönlund

Presskontakt Projektledare Blomsterfrämjandet 073-9148300

Relaterat innehåll