Följ Blomsterfrämjandet

Skolor som har vunnit blomsterlökar till den Nordiska planteringsdagen

Pressmeddelande   •   Sep 07, 2010 13:00 CEST

Lottdragningen är genomförd och nu har 100 skolor runtom i Sverige blivit utvalda till den Skandinaviska planteringsdagen den 10 september.

För 6:e året i rad genomför Internationella Blomsterlöks Centralen i Holland tillsammans med Blomsterfrämjandet den här aktiviteten. Nytt för i år är att den 10 september är en Skandinavisk planteringsdag. På totalt 800 skolor i Sverige, Finland och Norge kommer det att planteras totalt 120 000 blomsterlökar.

”Som vanligt är det många skolor och klasser som anmält sig och tyvärr kan vi inte dela ut blomsterlökspaket till alla. Nytt för i år är den Skandinaviska planteringsdagen den 10 september. Sammanlagt kommer 120 000 blomsterlökar att planteras på 800 skolor runtom i Sverige, Norge och Finland. En svindlande tanke, tycker Erica Dahlqvist på Blomsterfrämjandet. Vi kan nu bara vänta på alla härliga bilder vi brukar få sänt till oss som visar på barnens engagemang.

- Tack alla barn och lärare som har visat oss det här intresset. Är ni inte någon av vinnarna hoppas vi kunna genomföra det här igen och därmed ge er en ny chans”

Barnen kommer att plantera tulpaner, narcisser, krokus och pärlhyacinter. Varje paket innehåller:

-          300 blomsterlökar

-          3 planteringsspadar, sponsrade av Blomsterlandet

-          35 böcker som kan användas under ett helt år, enskilt eller i grupp.

Bifogat hittar ni en lista på alla skolor som har vunnit i lottdragningen. Vid respektive skola finns kontaktuppgifter till en kontaktperson på skolan.

www.bulbsonline.org

www.blomsterframjandet.se

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.