Följ Blomsterfrämjandet

Nyfiken på nya härliga vårazaleor? - En färgrik vårazaleautställning kommer till Sverige.

Pressmeddelande   •   Jan 17, 2007 13:00 CET

Belgiska azaleaodlare har lånat ut sina släktklenoder, bla en två meter hög och doftande pyramid och en azalea med sina ca 35 år och en omkrets på åtta meter! Blomsterlandet visar tillsammans med Arvidssons i Fjärås, Sveriges största azaleadrivare ett 70-tal Vårazaleor på en utställning. Det blir en färgsprakande upplevelse med flera nyheter.

Ta en titt på framtidens azaleanyheter
Vi ger dig ett unikt tillfälle att njuta av stora vårazaleor och spännande nyheter.

Från försöksstationen i Melle, Belgien visas nya sorter med bla ett flertal nya förädlingar av vackra rosenblommande azaleor. Dessa finns inte på marknaden ännu.

Pyramider gjorda av den ljuvligt svagdoftande sortgruppen Mistral är en upplevelse i sig. Den äldsta azalean på utställningen, ca 35 år, ”Gloire de Claude Goyet” med en omkrets av ca åtta meter bär blommor i läckraste läppstiftsrött. Det här är bara två av alla sevärdheter på utställningen.

Varför har azalean rykte om sig att vara så svårskött ?
Modern odlingsteknik har gjort azalean till en lättskött krukväxt, men hur ska de skötas? Vårazaleorna fungerar som luftfuktare och är rikblommande under de mörkaste månaderna när vi som bäst behöver det. Det här och mycket mer får man givetvis svar på då man besöker utställningen.
Var kan man hitta utställningen?
Ladda ner inbjudningarna till pressmöte på respektive ort i bifogade dokument eller titta under rubriken evenemang på www.newsdesk.se.
Där finns också information när utställningen äger rum för allmänheten på respektive ort.
Blomsterfrämjandet| Telefon 08-787 5390 | Fax 08-787 5391
www.blomsterframjandet.se | info@blomsterframjandet.se
Pressmeddelandet är utsänt i samarbete med Blomsterlandet och Arvidssons i Fjärås AB.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.