Följ Blomsterfrämjandet

Möt våren på Formex

Pressmeddelande   •   Jan 18, 2013 10:15 CET

Formex är en branschmässa för inredningsdesign och en perfekt mötesplats för att se trender, inhämta kunskap och bli inspirerad. Här samlas 850 utställare, 25 000 nationella besökare och över 800 medierepresentanter.

Under pågående mässa finns härliga exempel på hur växter och blommor kan användas i inredningen.

Tulpaner!

I Oddbirds monter som byggts upp som en koloniträdgård runt temat Fresh används rikligt med tulpaner. För vilken blomma så här års symboliserar fräschhet bättre än just tulpaner?

Tulpanerna har använts både på mer klassisk maner, t.ex. står tulpanerna på rad i vackra glasskålar i en del av montern och på ett annat ställe smyckar mer traditionella tulpanbuketter borden. Lite mer originell är installationen där tulpanerna fått behålla sina lökar och hängts upp och ner i taket. Det ser snyggt ut och är en rolig idé även för hemmiljöer.  En annan lyckad exponering är tulpaner med lökar som har arrangerats i en cykelkorg på ett avspänt sätt.

Lekfullt!

Att växter och odling är roligt och inte behöver tas på så stort allvar visar Moderådet i sin monter. Här kan man inspireras av lekfull odling, både med kryddväxter, grönsaker och prydnadsväxter samt en och annan ko.

Missa inte den charmiga exponeringen av engelsk pelargon, Pelargonium x domesticum. Engelska pelargoner har placerats i en utdragen låda i en gammal byrå, iögonfallande bra plats och en ovanligt lyckad matchning av växt och möbel! Det är ett bra exempel på hur man kan ta tillvara på gamla saker och möbler för att placera sina växter i. 

Besök Formex eller inspireras av våra bilder!


Blomsterfrämjandet är branschorganisationen med uppdraget att sprida information och inspiration om svenskproducerade blommor.

Vår vision är svensk blomsterglädje i varje hem.

Bifogade filer

Word-dokument

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.