Gå direkt till innehåll
Möt våren på Formex

Pressmeddelande -

Möt våren på Formex

Formex är en branschmässa för inredningsdesign och en perfekt mötesplats för att se trender, inhämta kunskap och bli inspirerad. Här samlas 850 utställare, 25 000 nationella besökare och över 800 medierepresentanter.

Under pågående mässa finns härliga exempel på hur växter och blommor kan användas i inredningen.

Tulpaner!

I Oddbirds monter som byggts upp som en koloniträdgård runt temat Fresh används rikligt med tulpaner. För vilken blomma så här års symboliserar fräschhet bättre än just tulpaner?

Tulpanerna har använts både på mer klassisk maner, t.ex. står tulpanerna på rad i vackra glasskålar i en del av montern och på ett annat ställe smyckar mer traditionella tulpanbuketter borden. Lite mer originell är installationen där tulpanerna fått behålla sina lökar och hängts upp och ner i taket. Det ser snyggt ut och är en rolig idé även för hemmiljöer.  En annan lyckad exponering är tulpaner med lökar som har arrangerats i en cykelkorg på ett avspänt sätt.

Lekfullt!

Att växter och odling är roligt och inte behöver tas på så stort allvar visar Moderådet i sin monter. Här kan man inspireras av lekfull odling, både med kryddväxter, grönsaker och prydnadsväxter samt en och annan ko.

Missa inte den charmiga exponeringen av engelsk pelargon, Pelargonium x domesticum. Engelska pelargoner har placerats i en utdragen låda i en gammal byrå, iögonfallande bra plats och en ovanligt lyckad matchning av växt och möbel! Det är ett bra exempel på hur man kan ta tillvara på gamla saker och möbler för att placera sina växter i. 

Besök Formex eller inspireras av våra bilder!


Ämnen

Taggar


Blomsterfrämjandet är branschorganisationen med uppdraget att sprida information och inspiration om svenskproducerade blommor.

Vår vision är svensk blomsterglädje i varje hem.

Presskontakt

Malin Hidesäter

Malin Hidesäter

Presskontakt Projektledare information, bilder 0736-585818
Erika Wallin

Erika Wallin

Presskontakt Projektledare Presstexter, hemsida 0708690567

Relaterat material