Gå direkt till innehåll
Månadens Blomma september 2009

Pressmeddelande -

Månadens Blomma september 2009

I september fixar och trixar vi med gröna nyanser, både med gröna växter och med blommande krukväxter. Välkomna till en föreställning av gröna vågen med hjälp av krysantemum 'Greenery Mix' och gröna växter som kalatea och maranta.

Krysantemum 'Greenery Mix'

'Greenery Mix' består av en mix av olika krysantemum där färgskalan leder oss från vitt till limegrönt. Vi får också uppleva enkla, dubbla och fyllda blommor. För övrigt är det en helt vanlig krysantemum som är lika enkel att sköta om som sina föregångare. Ordleken grönt är skönt passar utmärkt in på den här samlingen i kombination med gröna växter.

Gröna växter

Kalatea eller maranta, vad är vad? De här två typerna av grönväxt är väldigt lika varandra. De kännetecknas båda av ett fantastiskt bladverk som är säreget på varje planta. Den mest kända marantan är Moses stentavlor med sitt speciella bladverk. Både kalatea och maranta tycker om hög luftfuktighet så tänk på det där med en skål vatten i fönstret.

För publicering i september 2009 

För mer utförlig information se bifogat dokument.

Ämnen

Taggar


Blomsterfrämjandet är branschorganisationen med uppdraget att sprida information och inspiration om svenskproducerade blommor.

Vår vision är svensk blomsterglädje i varje hem.

Presskontakt

Malin Hidesäter

Malin Hidesäter

Presskontakt Projektledare information, bilder 0736-585818
Erika Wallin

Erika Wallin

Presskontakt Projektledare Presstexter, hemsida 0708690567

Relaterat material