Gå direkt till innehåll
Månadens blomma - november 2011

Pressmeddelande -

Månadens blomma - november 2011

Hösten rusar på och är nästan över för i år. Vintern tar vid och snart lyser julen upp både inne och ute. Men även i november behöver vi bona om hemma med grönska och färg. Azalean står för färgen, och gör det med bravur, medan sedum bjuder på den mest lättskötta friska grönska man kan önska.

Minner om sommarvärme

Sedum, eller fetknoppsväxter, är inte bara till för trädgårdens torra och soliga platser; det finns massor av sorter att välja på för inomhusbruk. Gemensamt för alla sedum är att bladen är tjocka och lite köttiga. I dem lagras vatten, vilket gör sedum oerhört torktåliga. Det finns sorter med runda blad, cylindriska, barrlika − stora eller små. Färgerna på bladen skiftar från mörkgrönt till gult, rött och nyanser däremellan. Ofta har de unga plantorna en färg som efterhand övergår till lite silverskimrande. Sedum bildar täta mattor som gärna hänger ner över krukkanten. Det är vackert att plantera flera med olika färg tillsammans i låga krukor. Dekorera med stenar eller glasbitar och plantera gärna in en kaktus för ett kul arrangemang.

Fönsterazalea, Rhododendron simsii, har ibland rykte om sig att vara svårskötta. Men det handlar bara om att vattna rätt, och det är väldigt lätt. De vill absolut inte torka. Ta därför som vana att ge 1 dl varje eller varannan dag så att jorden hålls jämnt fuktig.

Azalean är en mycket vacker växt. Enkla eller dubbla blommor i klara färger sitter tätt, tätt ovanför de läderartade, mörkgröna bladen. Busken är också tät med vedartade grenar vilket ökar känslan av att väcka trädgården vid liv.

För publicering i november månad

Se bifogat dokument för mer information

Ämnen

Taggar


Blomsterfrämjandet är branschorganisationen med uppdraget att sprida information och inspiration om svenskproducerade blommor.

Vår vision är svensk blomsterglädje i varje hem.

Presskontakt

Malin Hidesäter

Malin Hidesäter

Presskontakt Projektledare information, bilder 0736-585818
Erika Wallin

Erika Wallin

Presskontakt Projektledare Presstexter, hemsida 0708690567

Relaterat material