Gå direkt till innehåll
Månadens blomma – november 2009

Pressmeddelande -

Månadens blomma – november 2009

Högt och grönt (fredskalla) VS. lågt och grönt (hemtrevnad). Vilka härliga kontraster! En som är ståligt hög med sina vita blomkolvar och en som är liten, rund och skir.

Högt och grönt
Fredskallan ger oss grön, frodig och fyllig bladmassa där blomkolvarna omsluts av ett gräddvitt hölsterblad. Fredskallan är lättplacerad och renar dessutom inomhusluften från farliga gaser.
Lågt och grönt
Hemtrevnaden med sitt runda och bollformade växtsätt är en gammal växt som upptäcktes redan 1825 av en korsikansk växtsamlare. Den tillhör familjen nässelväxter och om man råkar få se och uppleva att den blommar kan man se likheten med vår vanliga brännässla som blommar under våren.

I november har vi "pimpat" och busat
November är en pysselmånad där även vi har satt oss ner och gjort ett och annat.
Hos fredskallan förstärker vi höjden genom att sätta den i en hög kruka gjord av metall. Eftersom den är ganska gammal och tråkig har vi "pimpat" den med tapeter och metalltråd.

Normalt sett hittar vi de allra tokigaste dekorationerna nerstuckna i hemtrevnaden vid olika högtider. Vi hittar för det mesta kräftor i augusti, pumpor i oktober, midsommarstänger i juni och så vidare. Vi vände på begreppet och använde oss av några tokiga krukor i stället. Hemtrevnaden gled ner i trädgårdsstöveln utan skohornet, spagettisilen fick ett grönt lock och barnens potta fick pryda toaletten.

För publicering i november

Ämnen

Taggar


Blomsterfrämjandet är branschorganisationen med uppdraget att sprida information och inspiration om svenskproducerade blommor.

Vår vision är svensk blomsterglädje i varje hem.

Presskontakt

Malin Hidesäter

Malin Hidesäter

Presskontakt Projektledare information, bilder 0736-585818
Erika Wallin

Erika Wallin

Presskontakt Projektledare Presstexter, hemsida 0708690567

Relaterat material