Följ Blomsterfrämjandet

Månadens blomma - juni 2010

Pressmeddelande   •   Maj 27, 2010 09:00 CEST

I juni blir det verkligen favoriter, palettblad och femtunga. Sommarvärmen har förmodligen kommit och nu äntligen ska det prunka i rabatter, krukor och urnor.

 

Två favoriter som ger oanade möjligheter var för sig, i olika kombinationer, ton-i-ton-planteringar eller helt och hållet i kontrastens tecken är utmärkande egenskaper för båda växtslagen.

 

Palettblad

Palettblad eller som man förr kallade dem för, nässlor, finns i dagsläget med olika bladfärger och mönster. Bladkanterna kan vara sågtandade, vågtandade eller med helt släta bladkanter. Palettbladen får små blomställningar men knepet om man är ute efter bladets egenskap är att klippa bort blomställningarna när de är unga och då bevaras bladens egenskaper bättre.

 

Femtunga

Femtungan är en av de växter som ger allt! Den är tålig och syns lite för sällan med tanke på vilka bra egenskaper den har. Den fyller ut bra både i ampel och kruka och återhämtar sig fantastiskt om man skulle glömma bort den någon gång emellanåt. Femtungan ses oftast i olika blåvioletta nyanser men finns även i vitt, rosa eller tvåfärgat.

För mer information se bifogat dokument.

För publicering i juni 2010.

Bifogade filer

Word-dokument

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.