Gå direkt till innehåll
Månadens blomma – juli 2011

Pressmeddelande -

Månadens blomma – juli 2011

Man kan inte få allt, men nästan. Chokladskäran har färgen av choklad, doftar som choklad och smakar… Det sista bör vi inte ta reda på, den är tyvärr inte ätbar. Men vacker är den utan tvekan! Inomhus är det ljusa tider för en riktig samlarblomma -  saintpaulian.

Mums!
Chokladskäran, Cosmos atrosanguineus, är en som en lockande pralin i sommarkrukan.  Den blommar oavbrutet från maj till september, bladverket är fylligt och friskt mörkgrönt medan de sammetsbruna, milt kakaodoftande blommorna svävar på styva, långa stjälkar. Chokladskäran är vacker nog i ensamt majestät, planterad i en hög, stilren kruka. Samplanterad gör den sig bäst med vita blommor och växter med silvriga blad.
Chokladskäran är lättskött, lättplacerad och relativt ny på marknaden vilket gör den till sommarens bästa gåbortblomma!

Blad vackra som blommor  
Saintpaulians lilla söta blomma i oändlig färgvariation tröttnar vi aldrig på. Men titta gärna lite extra på bladen!  Det finns mängder av gröna nyanser och former på bladen som lyfter saintpaulian till nya höjder. Botanisera bland hjärtformer, blankt eller ludet, runt eller smalare, enfärgat eller mönstrat med mycket mera.
Saintpaulian blommar oavbrutet så länge dagarna är långa. Honnörsordet vad gäller skötseln är lagom: lagom med plats, ljus och vatten är de enda kraven som ställs från en av världens mest använda krukväxter.

För publicering i juli månad
Se bifogat dokument för mer information

Ämnen

Taggar


Blomsterfrämjandet är branschorganisationen med uppdraget att sprida information och inspiration om svenskproducerade blommor.

Vår vision är svensk blomsterglädje i varje hem.

Presskontakt

Malin Hidesäter

Malin Hidesäter

Presskontakt Projektledare information, bilder 0736-585818
Erika Wallin

Erika Wallin

Presskontakt Projektledare Presstexter, hemsida 0708690567

Relaterat material