Gå direkt till innehåll
Månadens blomma – juli 2008

Pressmeddelande -

Månadens blomma – juli 2008

Inne eller ute spelar ingen roll då det gäller blommor. Det finns gott om alternativ i butikernas blomsteravdelningar och i våra blomsterbutiker. I juli koncentrerar vi oss på färg, enkelhet och höjd.

Inomhus i juli - enkelhet

Vi har valt en härlig "karamell" för inomhusbruk i juli - gerbera. Man kan hitta en hel del starka sommarfärger bland gerberan som gult, orange och rött. Gerberan förstärker dessutom enkelheten vi söker under semestertid. Både skötsel och form invaggar oss i en skön enkelhet.

Utomhus i juli - hundra höjdare

Hundra höjdare kanske hade varit en enkel match men vi stoppade vid fyra. Vi pushar extra mycket för fyra olika växter som skapar höjd i både rabatt och kruka - sommarljus, paradisblomster, rabattlobelia och daggsalvia.

Som kontrast till inomhusalternativet är utomhusväxterna försedda med många små blommor som sitter i kolvar eller ax. De ger en fin höjd på planteringen och vajar lättsamt i vinden.

För publicering i juli.

Ämnen


Blomsterfrämjandet är branschorganisationen med uppdraget att sprida information och inspiration om svenskproducerade blommor.

Vår vision är svensk blomsterglädje i varje hem.

Presskontakt

Malin Hidesäter

Malin Hidesäter

Presskontakt Projektledare information, bilder 0736-585818
Erika Wallin

Erika Wallin

Presskontakt Projektledare Presstexter, hemsida 0708690567

Relaterat material